Dáka

'Adventi hírnök, friss fenyőág"

2020. november 27. 

A mai napon, a fejlesztő foglalkoztatásban résztvevő ellátottaink és segítőik énekszóval járták körbe az intézmény valamennyi részlegét, az épületek előtt megálltak, és az intézmény adventi koszorúját ezek után elhelyezték otthonunk bejáratánál. 

Az "Adventi hírnök" éneke közben meggyújtásra került az 1. gyertya is. 

 

Szociális munka napja - Fülöp Attila államtitkár járt a dákai otthonban

2020. november 12-én a szociális munka napja alkalmából Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára tett személyes látogatást intézményünkben. 

Köszöntő beszédében elmondta, hogy "nagy szükség van a szociális dolgozók kitartására", köszönetet mondott az intézményben folytatott munkáért. 

Őszi dekoráció készítése az Új épületben

2020. október 21.

Manuális foglalkozás keretén belül az Új épület ellátottai őszi dekorációt készítettek.
A koszorú alapra gesztenyét ragasztottak, a kartonpapírból formára vágott figurát kreppapírral és fonállal díszítették. Az így született színes babák az osztály folyósóit illetve ellátottaink szobáit díszítik. 

Októberi zenés délután az Új épületben

Az Új Èpület ellátottainak szórakoztatására ès kikapcsolódására klubdèlutánt tartottunk. Az ebèdet követően az ètkezőt pillanatok alatt táncparkettè alakítottuk ès kezdetèt vette a házibuli hangulatot idèző zenès mulatság. A hangulat ismèt remek ès felszabadult volt. A buli zárásakènt a Gólyafèszek Ètterem által kiszállított èltelt fogyasztották el lakóink.