Gála

Dáka

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézmény dákai otthonának 70 éves fennállásának alkalmából rendezett 3 napos programsorozat pénteken egy gálaest keretén belül ért véget. 

Meghívásunknak eleget téve, közel 150 vendég érkezett a Szent József-kápolnába. Az est kezdéseként a vendégek egy kisfilmet tekintettek meg az otthon elmúlt 70 évéről, majd ezt követően Rybár Judit, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntette az egybegyűlteket. 

Hanich Ferenc  intézményvezető gondolatait követően került sor a "Mindenki más, mindenki másképp értékes" címmel kiírt rajz- és fotópályázat díjainak átadására. 

A pályázat helyezettjei: 

III. helyezett: Töreki Maximilián, a Pápai Római Katolikus Általános Iskola tanulója,

II. helyezett: Baki Evelin, a Gyurácz Ferenc Evangélikus Általános Iskola tanulója, 

I. helyezett: Erdősi Dorina a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános iskola tanulója. 

Különdíjban részesült: Rózsa Réka Blanka és Fábián Dominik a Petőfi Sándor Gimnázium, Simon Alexandra a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulója, valamint Simon Elizabeth és Horváth Tibor, a dákai otthon lakói. 

Az ünnepi megemlékezés fényponjta a kitüntetések átadása volt. Szijártó László a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Dr. Varga István doktor úr - intézményünk orvosa, valamint Feketéné Baki Mónika, Kató Zoltánné és Némethné Szép Anita ápoló-gondozó dolgozóink vehettek át Hanich Ferenc intézményvezetőtől elismerő oklevelet a lakók felé nyújtott sokéves, áldozatos munkájukért cserébe. 

A díjátadásokat követően ünnepi műsorral készültek az otthon lakói. Ezt követően a Brezza di Barocooó kórus énekei, valamint a Con Spirito Quartet összeállítása szórakoztatta a nézőket. 

Az ünnepi műsorösszeállítást követően pohárköszöntőt mondott Bernáth Ildikó asszony, a Támogatott Lakhatás Nagykövete. 

A gálaest állófogadással ért véget.

Szeretnénk, ha az elkövetkezendő évek  további sikereket hoznának számunkra, és kívánjuk,  hogy hivatásunk, amely kezdetektől fogva a segítés, mások szolgálata, még hosszú, hosszú évekig elkísèrnè a munkánkat. 

A gálaesten készült további fotó az alábbi linken megtekinthetőek: 

http://www.dakaotthon.hu/daka/kepek/daka-70-3-nap-galaest

Az eseményről készült hírösszefoglaló megtekinthető az alábbi linken: 

http://vtvpapa.hu/hirado.html