I. Dáka Dance Cup

Dáka

"Valamikor 2 évvel ezelőtt érkezett hozzánk egy kolléganő, akinek táncszeretete nagyon hamar ellátottaink mindennapjait is átszőtte. Hamar felismerte, hogy lakóinknak nagyon fontos a zene és tánc. Megalakult a dákai táncszakkör, melynek létszáma egyre csak nőtt, és egyre több helyen tudták megmutatni hónapról hónapra bővülő repertoárjukat." 

Ezekkel a mondatokkal nyitotta meg Sándor Hilda általános intézményvezető helyettes az I. Dáka Dance Cup rendezvényt, amelynek a dákai Kúlturház adott helyett.  

Intézményünk minden telephelyéről érkeztek ellátottak és dolgozók is, akik megmutathatták tánctudásukat.

Az integrált intézményi minősítő táncversenyen független szakmai zsűri tagjai közt köszönthettük Hajas Ildikó tanár nőt, Svastics Fedor Borisz koreográfust, táncost, dr. Szegediné Murai Dórát a pápai Black Bunny táncegyesület elnőkét és az SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóját Horváthné Szabó Andreát. 

Jelenlétével megtisztelte rendezvényünket dr. Kovács Zoltán Országgyűlési Képviselő is, aki idejét nem sajnálva tekintette meg a dákai dolgozói táncot, ellátottaink Hófehérke című műsorát, és az eredményhirdetésnél személyesen gratulált ellátottainknak és munkatársainknak.

Nagyon hamar, sok támogatót tudhattunk magunk mellett. Rendezvényünk sikerét nekik is köszönhetjük. Többek között az Adient Kft, a Viskó Kft, a Fuky-Csoki, Dákai Napsugáregyesület, a Pápai Vadásztársaságtól Péter Zsolt felajánlása és a Sanogenesis Alapítvány hozzájárulásának köszönhetjük, hogy senki nem távozott üres kézzel. 

16 fellépő műsorát tekinthette meg a szurkolótábor, fantasztikus hangulat uralkodott a rendezvényteremben, ellátottaink, dolgozóink önfeledten bátorították egymást, hangos tapssal drukkoltak a versenytársaknak. 

Sok-sok könnyes szemet is láthattunk aznap a teremben. Ezek a könnyek nem a bánat könnyei voltak, hanem komoly érzelmeket váltottak ki  a produkciók. Lakóink mérhetetlen boldogsággal vették át érmeiket, a különdíjakért járó serlegeket.

Köszönjük a szervezőknek, támogatóinknak ezt a csodás napot, és bízunk benne, hogy jövőre ismét részesei lehetünk ennek a programnak, csak egy kicsit nagyobb helyszínen, nagyobb létszámban. Szeretnénk egy nagyot álmodni...

Gratulálunk minden résztvevőnek!