Osztozó

Dáka

2020.06.16-án került ismételten megrendezésre az osztozó- fórum a lelkigondozásról, hitéletről, segítő kapcsolatról és közösségről. Az osztozón a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének és intézményeinek munkatársai vettek részt.

A találkozó   helyszíne a Zirci Ciszterci Apátság volt, ahol Késmárki Zsolt moderátor – a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatói Iroda munkatársa- köszöntötte a megjelenteket, majd a ciszterci egyház kulturális-történelmi-lelki örökség nyomában című vezetett látogatáson vehettünk részt. Ezután közös sétát tettünk a zirci arborétumban.  A közös ebédet Bakonybélben fogyasztottuk el, majd Márkus Zoltán Polgármester Úr köszöntötte a csoportot és Bakonybél múltját, jelenét mutatta be ismertetőjében. Ezután Bán Izsák bencés szerzetes monostori perjel tartott nagyon érdekes előadást a monostor történetéről, a szerzetesek életéről, majd jó hangulatú beszélgetés, tapasztalatcsere részesei lehettünk a lelkigondozás és közösségépítés témakörben. Az apátsági termékek kóstolójával és a monostor látogatásával zárult a program.

Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságának, hogy támogatásukkal létrejött a program, csodálatos helyeken járhattunk és lelkileg feltöltődve tértünk haza.