Szakmai vetélkedő Dákán

Dáka

2019. június 6-án folytatódott három napos rendezvénysorozatunk. A dákai otthon 70. évfordulójának alkalmából a 2. napon szakmai vetélkedőre hívtuk társintézményeinket. Hét csapat képviseltette magát ezen a megmérettetésen.

A vetélkedő zsűrijében foglalt helyet Szalainé Tihanyi Andrea, Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményének igazgatója, VEMKH Pápai Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézet járási tisztifőorvosa Horváthné dr. Duga Erika és Nagyné Holczinger Csilla, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Gyámügyi Osztályának osztályvezetője.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Rybár Judit, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatója és Süttő Erika, a Komárom-Esztergom Megyei Kirendeltség igazgatója. 

Az egész délelőttöt kitöltő eseményen szakmába vágó feladatokat kellett megoldania a csapatoknak. Minden csapat bemutatkozással készült, amellyel meg is alapozták a hangulatot, hiszen mindenki rövid, humoros előadással mutatta be a tagokat, az intézményt, amelyet képviseltek. 
Ez után írásbeli feladatsort kellett megoldania mindenkinek, közben szóban is megmutatták szakmai tudásukat a zsűrinek. A feladatok közt volt még totó, puzzle, aktivity.
A gyakorlati feladatok is nagy sikert arattak. Az ágynemű csere fekvő betegnél, illetve a sebellátás sem volt olyan egyszerű, mint a hétköznapokban, hisz a szakmai zsűri minden apró részletre figyelt, mindemellett az is számított, ki milyen gyorsan hajtotta végre a feladatot. 
A sebellátásnál a Magyar Vöröskereszt önkéntesei segédkeztek, akiknek köszönhetően a résztvevők élethű helyzetekben találták magukat. 

Az esemény fénypontja az eredményhirdetés volt, de elmondhatjuk, hogy a mai napon részt vettek mindannyian nyertek. Mindenképpen gazdagabbak lettek egy kellemesen eltöltött nappal, amellyel feleleveníthették tudásukat, és a mindennapi rutinból kiszakadva, szakmai tapasztalatokat cserélhettek. 
Reméljük, hogy még sok ilyen és ehhez hasonló eseményre tudjuk majd invitálni kollégáinkat. 
Köszönjük mindenkinek aki eljött, hogy ők is részesei voltak jeles évfordulónknak! 

A program további képei megtekintehetők a képgalériában. 
http://www.dakaotthon.hu/daka/kepek/daka-70-2nap-szakmai-vetelkedo#