Köszöntő

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének 9. számú telephelyét a Fővárosi Tanács 1983-ban létesítette Darvastón, egy megszűnt bauxitbánya üzem területén. Új és felújított épületekben a kezdeti terveknek megfelelően készült el, egy otthonos, üdülőszerű területté alakított intézmény komplexum.

Aktualitások

Megemlékezés nemzeti ünnepünkről, március 15-ről

2018. március 15-én, délelőtt 10 órakor lakóink részvételével méltó megemlékezést tartottunk az 1848-as márciusi eseményekről.

A műsorban a lakók és dolgozók versekkel, dalokkal felelevenítették a nap fontosabb történéseit.

A Himnusz és Szózat szövegét minden résztvevő közösen énekelte, valamint a Nemzeti dal refrénjét is együtt mondták a szereplőkkel.

 

Esélyegyenlőségi tábor

A Félúton Ház Alapítvány a NEA-TF-17-SZ-0259 sz. pályázat keretében, „Esélyegyenlőségi tábor” néven szervezett Zalakaroson 16 fő lakó és 4 fő kísérő részére üdülést 2018.02.19-től 22-ig. Az üdülés célja a Darvastói intézmény lakónak felkészítése az esetleges kitagolásra, az önállóbb életformára, a társadalomba való beilleszkedésre, az integrációra.

Foltvarró kiállítás Tapolca, Galamb kiállítás Csabrendek

2018. január 20.-án, szombaton délelőtt a kézműves szakkör tagjaival és az alkotó táborban résztvevő lakókkal megtekintettük Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban a helyi foltvarró klub tagjainak munkáiból megrendezett kiállítást. Ezen a kiállításon lakóink megcsodálhatták a sok szép színes anyagból varrt használati tárgyakat, ünnepekre készült dekorációkat.