1. Nyári tábor Balatonlelle – 2019.06.23-27.

Darvastó

1. Nyári tábor

Balatonlelle – 2019.06.23-27.

Támogatott lakhatásra felkészítő tréning

 

Gondozottjaink 20 éve nyaraltak először Balatonlellén. Két évtized után nagy örömmel tért vissza 24 ellátott, 6 fő kísérővel. Szerencsére sikerült olyan apartman szállást biztosítani a mostani nyaralással   számukra, ahol teret kaphatott a részleges önellátás. A reggelit és a vacsorát is maguknak készíthették el a lakók.

A lakók a szobákat önállóan foglalták el, szobatársaikat saját maguk választhatták meg. A tábor ideje alatt a szobák rendszeres takarítását és tisztán tartását is ők végezték.

Az étkezésekhez kapcsolódó terítésben, ételkészítésben is segítették egymást.

A nyaralás alatt több étteremben jártunk, ahol az étlapból maguk választhattak kedvenc ételeikből és adták le rendelésüket a pincérnek.

Lakóink nagyon élvezték azt a kísérő programot is, melynek során a balatonlellei városközpont ajándékboltjaiból saját pénzüket beosztva önállóan vásároltak maguk és szeretteik számára kisebb ajándéktárgyakat, szuveníreket.

A nyaralás résztvevői a Balatonban fürödtek, a természetes vízen kívül a balatonlellei Napfény strand wellness medencéit és csúszdáit vették igénybe.

Az apartmanháznál esténként lakóink segítségével bográcsban főtt a vacsora. Az esték jó hangulatban teltek, még a kísérő kollégák is táncra perdültek. A záróbulival búcsúztattuk az élménydús hetet, a balatonlellei nagyszínpad retro diszkója után fájó szívvel hagytuk el a várost.

Reméljük, jövőre közösen ismét visszatérhetünk!! :)

 

Képgaléria: http://www.dakaotthon.hu/darvasto/kepek/1-nyari-tabor-balatonlelle-20190623-27

 

 

                                                                                                    Parragi Éva

                                                                                              fejlesztő pedagógus