Életmód Klub (2019. január 30.)

Darvastó

Életmód Klub

(2019. január 30.)

14 fő lakó részvételével

TÉMA: Vendég vagy a természetben – viselkedj!

Ha Földünk beteg és szennyezett, az emberek sem lehetnek egészségesek. Ahhoz, hogy magunkat meggyógyítsuk, előbb bolygónkat kell meggyógyítanunk.

Ez volt mai foglalkozásunk mottója. Fontosnak tartjuk a környezettudatos viselkedést, és mindannyiszor megragadjuk az alkalmat, hogy erősítsük lakóinkban az igényt, hogy odafigyeljenek környezetükre, és alkalomadtán figyelmeztessék erre társaikat is.

Néhány rövidfilm vetítésével felvezettük a mai témánkat.

Elszörnyedve nézték végig lakóink, milyen hatalmas károkat tud okozni az, ha az ember nem vigyáz az őt körülvevő világra.
Hogy ne csak szavak legyenek, mert a tettek számítanak igazán, és ha csak egy kis lépést is tenni tudunk környezetünk óvása érdekében, akkor annak most van itt az ideje.
Felszerelkeztünk hát védőkesztyűkkel és kukás zsákokkal, elindultunk, hogy tisztábbá varázsoljuk Darvastót.
Bár csípős hideg volt a levegő, lakóink nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatba. Hóolvadás után volt szemét bőven!

Hogy kicsit átmelegedjünk, a nyáron szedett és gondosan megszárított gyógynövényekből ízletes teát készítettünk mézzel és citrommal. Miközben a teát kortyolgattunk, tovább beszélgettünk a környezetszennyezés káros hatásairól, és megegyeztünk, hogy a mi fogadalmunk erre az évre az lesz, hogy megpróbálunk minél kevesebb felesleges holmit vásárolni, amit aztán eldobunk, és szemét lesz. Vásárláskor pedig odafigyelünk, ha lehet, újrahasznosított terméket válasszunk.

 

Miklósi-Sikes Kinga fejlesztő pedagógus