Gyalogtúra a Tátika hegyre

Darvastó

Gyalogtúra a Tátika hegyre

2019.10.06.

 

Vasárnap délelőtti szeles időjárás ellenére, jól felöltözve hatalmas lelkesedéssel indultunk gyalogtúránk következő helyszínére.

Bemelegítő gyakorlatként először a közeli Zalaszántó településen található buddhista emlékhelyet tekintettük meg. Néhány új információval gazdagodtunk a buddhista vallás tanaival kapcsolatban, bejártuk a templom emeleteit, megcsodáltuk Buddha szobrát.

Hamar elérkezett az ebédidő és a Tátika hegy lábánál található tűzgyújtó helyen neki is láttunk a szalonnasütéshez szükséges tennivalók előkészítéséhez. Gallyakat, faágakat gyűjtöttünk, begyújtottunk, nyársakat készítettünk és hamar körbeültük a parázsló tűzhelyünket és vártuk, hogy lakománk elkészüljön.

A nap csodásan sütött, őszi erejében felüdülve immáron teli pocakkal vágtunk neki a közel két kilométer hosszú útnak, amely elvezetett úti célunkhoz, a Tátika Várhoz. Odafentről csodás kilátásban gyönyörködtünk, ráláttunk a közeli Rezi Várára, a sümegi Várra valamint a Sztupa kupolás teteje is elénk tárult. Jó hangulatban, viccelődve töltöttünk el odafönt az időnket, kicsit kifújva az út fáradalmait.

Kellemesen elfáradva, de csodaszép úti emlékekkel tértünk haza.

 

Németh Krisztina

fejlesztő pedagógus