Kamondi lecsófesztivál

Darvastó

Kamondi lecsófesztivál

 

2021. augusztus 27-én 5 ellátott részvételével Darvastó is képviseltette magát a Kamondi lecsófesztiválon.

A főzéshez szükséges kellékek bepakolásával kezdtük a napot. 8 órára minden készen állt az indulásra, így a bográcsokkal és a sörpaddal felszerelkezve lelkes csapatunk Kamond felé vette az irányt. Bár borongósan, hűvösen indult a reggel, az előkészületek, a tűzrakás, majd a későbbiekben az olyakor-olykor kivillanó napsütés is javított a hőérzetünkön.  

A hozzávalók megmosása és felszeletelése után már a bográcsba is kerültek az ízletes alapanyagok. Míg az ízek a tűzön összeértek, mi pontgyűjtő útlevelünkkel útnak indultunk, hogy a művészképző, sport klub, tetováló szalon, illetve diszkó klub fantázianevek alatt különböző feladatokat teljesítsünk. Pontszámaink a résztvevő személyek száma, a csapat motiváltsága és a feladat elvégzése alapján adódtak össze. A sikeres megmérettetések után remek hangulatban, kellőképpen megéhezve érkeztünk vissza a bográcsunk fölé. Pár perc beszélgetés és kavargatás után végre megállapíthattuk, hogy a lecsónk készen áll a tálalásra.

A zsűri számára mertük ki az első adagot, majd sorban mindenki szedett magának. Végre elfogyaszthattuk a csodálatos, őszi hangulatban megterített asztalunknál a kolbásszal és szalonnával, igény esetén tarhonyával ízesített lecsónkat.

Az ebéd után már csak az eredményhirdetés várt ránk. Izgatottan vártuk, hogy mikor kerülünk sorra, remélve, hogy minél később halljuk meg a nevünket. Egész napos teljesítményünkkel végül a második helyezést sikerült elérnie a csapatunknak. Így aztán elégedetten, jóllakottan, kissé füstösen és kellemesen elfáradva, de élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza délután Darvastóra.


Kísérők voltak: Ghiczy László, Miklósi-Sikes Kinga, Maródi Nikoletta és Balogh Tibor

Darvastó, 2021. 08. 31.