KARÁCSONY 2019. DECEMBER 24.

Darvastó

KARÁCSONY
2019. DECEMBER 24.
 
„És végre eljött az a perc, amit úgy vártál,
Az örömkönny szül száz mosolyt.
Szívesen átölelnéd a nagyvilágot,
És kívánnál boldog karácsonyt!”


Nagy lelkesedéssel kezdtük meg a karácsonyi műsor próbáit már november elején, 19 vállalkozó kedvű lakóval. A verseket, dalokat és a tánc zenéjét úgy válogattuk össze, hogy az ünnephez méltó legyen. Sokat gyakoroltunk, a lelkesedés nem hagyott alá, az izgalom az időpont közeledtével egyre csak fokozódott.

A gondozási egységek lakói, az egész intézmény külsőleg és lelkileg is felkészült az ünnepre.
 Ünnepi díszbe öltöztettük a lakóink követlen környezetét, a közös helységeket,az étkezőt. Szép dekoráció került a paravánokra, a fenyőfa aranyban ragyogott. Dolgozóknak, lakóknak egyaránt tetszett.

24-én délelőtt megtartottuk az utolsó főpróbát. Rendben ment minden: a szöveg is és a tánc is.

Délután 14 órakor kezdődött a műsor, amire lakóink többsége és dolgozóink családtagjaikkal eljöttek, hogy együtt ünnepeljünk.  Sikerült az ünnepi műsorral meghitt bensőséges hangulatot varázsolni. Büszkék lehetünk a szereplőkre, tisztességgel helytálltak.

A műsor után a dolgozóink gyermekei a karácsonyfa alól ajándékot választhattak. Nehéz dolguk volt, mert sok-sok ajándék közül válogathattak kedvükre.

Ezután Ghiczy László részlegvezető koccintással kívánt békés, boldog ünnepet mindenkinek beleszőve az új évi jókívánságokat is.

A gondozási egységeken sorkerült az ajándékok kiosztására. Süteményt és üdítőt fogyasztottak a lakók.

Reméljük, mindenki eleget vitt a szeretet lángjából és elég lesz egész évben!