Ki Mit Tud? Tehetségkutató rendezvény

Darvastó

Ki Mit Tud?

Tehetségkutató rendezvény
(2022. május 3.)

 

A Moravcsik Alapítvány tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Ki mit tud? országos tehetségkutató vetélkedőjét, melynek –elmondásuk szerint- elsődleges célja, hogy lehetőséget nyújtsanak az ellátottaknak tehetségük-, értékeik megmutatására a kreatív kifejezés legkülönbözőbb területein, ezzel elősegítve a felkészülés során az egyéni készségek, képességek fejlesztését, melyek komplex módon szolgálják a fogyatékossággal élő, ám bizonyos területeken kiemelten tehetséges emberek keresésének, azonosításának, fejlesztésének célját.

Darvastó idén három műsorszámmal képviseltette magát:

Rigó Irén Szalai Borbála: Csacsi című versét adta elő. (Felkészítője Varga-Pem Annamária szociális munkatárs). A zsűri külön megdicsérte Irén mimikáját, gesztusait, és hogy kívülről megtanulta a verset, melyet végül arany minősítéssel díjazott.

A színjátszó csoport Az elveszett kakas című vásári komédiát mutatta be. (Felkészítők: Cseh Gyula, Csehné Nagy Elvira). A közönségnek átjöttek a poénok, nagyokat nevettek. Dicséretet kapott az egyszerű, de nagyszerű díszlet, a karakterek megformálása, az érthető, hangos beszéd. A zsűritől arany minősítést kaptak.

A tánccsoport idén táncstílusok egyvelegével készült, mely az 50-es évektől napjainkig a legismertebb zenei betétekre koreografált táncokat adták elő. (Felkészítők a tánccsoport vezetői). A zsűri arany minősítéssel jutalmazta őket, kiemelvén, a nagyfokú összhangot a táncosok között, és a láthatóan rengeteg befektetett munkát.

A zsűri döntése alapján mindhárom produkciónk bekerült a július 7-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe.

Hazafele a virító repcetábla előtt lőttünk egy csoportképet.

Köszönjük a próbákon tanúsított kitartást, az összetartást, az verítékcseppeket. Minden perce megérte, hiszen bekerültünk a DÖNTŐBE!!!

GRATULÁLUNK!!!

 

 

                                                                                                          Miklósi-Sikes Kinga

                                                                                                          fejlesztő pedagógus