Kirándulás Budapestre (2018. október )

Darvastó

Kirándulás Budapestre

(2018. október )

 

Mint minden év októberében, idén is sort kerítettünk a már hagyományosnak mondható budapesti kirándulásra. Ez kiváló alkalom arra, hogy néhány lakónkat az otthonában fogadhat hozzátartozója egy családi ebédre, míg másoknak arra, hogy izgalmas programokon vehessenek részt, ízelítőt kaphassanak a ’nagyvilág zsongásából’.

A kora reggeli indulás után, egy rövid pihenővel,három órányi utazás után megérkeztünk Budapestre.

Miután a megbeszélt időpontban, a szokott helyen átadtuk lakóinkat hozzátartozóiknak, a velünk maradó 25 fő lakóval, metrópótló busszal elmentünk a nap legizgalmasabb programjára, amit a belvárosi Komplexben tekinthettünk meg. A kiállítás előtt egy fagyizást is beiktattunk mindenki örömére.
 

Az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás.

Tárlatvezetőnk, Pap Ildikó antropológus volt, aki elmesélte nekünk, hogy a tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel.

Pillanatkép: várakozás a kiállítás előtt a szemerkélő esőben, a Király utcában.

A Világ Múmiái Kiállítást az Egyesült Államokban állították össze elismert tudósok, régészek, orvosok és antropológusok együttműködésével. Az USA-ban több mint 1,6 millióan látták a tárlatot. Az ugyanahhoz a tematikához köthető múmiákat egy teremben tekinthettük meg, így egy időgépben érezhettük magunkat, miközben betekintést kaptunk az ókori Egyiptom világába, az inkák középkori civilizációjába, a dél-amerikai természeti törzseik életébe, vagy a középkori Németország életébe. A kiállításon fotókat nem lehetett készíteni.

Innen a West end City Centerbe mentünk, ahol megebédeltünk (az ebédjét ki-ki önállóan választotta ki az éttermek kavalkádjából)….

..majd kisebb csoportokban barangoltunk egy kicsit a bevásárlóközpontban, nézelődtünk, mozgólépcsőztünk, majd amikor a legfelső emeletre értünk, folytatódott a tervezett programunk…

…egy 3D-s amerikai sci-fi - akciófilmet néztünk meg Venom címmel.

A mozi után újra találkoztunk a hozzátartozókkal, akik visszahozták lakóinkat a találkahelyre.

A hazafele úton mindenki elcsendesedve, kellőképpen elfáradva, új élményekkel gazdagodva utazott bérelt buszunkon a sötét éjszakában.

 

 

                                                                                                                                 M-SK