Nyári vigadalom Darvastón

Darvastó

Nyári vigadalom Darvastón

 

Mindannyian vártuk ezt az alkalmat, hiszen ez a nap volt az, amelyet megígértünk ellátottainknak. Ígéretünket még akkor tettük, amikor a vírus lezárta az intézetet, és egy kicsit elzárta őket egymástól is. Az intézmény dolgozóival már akkor eldöntöttük, hogy rendezünk ellátottaink számára egy napot, ahol ismét együtt lehetnek társaikkal, velünk, ahol jól érezhetik magukat, szól a zene, amelyre táncolhatnak, a dolgozók által dagasztott virslis lángost falatozhatják, a megélt élmények örömöt okoznak számukra, és mosolyt csalunk majd egymás arcára.

És végre eljött: 2021. augusztus 13.-án, egy pénteki nap, mely a Nyári vigadalom nevet kapta.

A programsorozat már kora délelőtt elkezdődött az előkészületekkel, a helyszín berendezéseivel: a színpad, a limonádé stand, a lángossütő helyszín, a sátrak felállításával és dekorálásával, és természetesen a közel 700 darab virslis lángos tésztájának ledagasztásával.

Ebéd után aztán kezdetét vette az éjszakába nyúló, mindent elsöprő buli, ahol ellátottaink számtalan programon vehettek részt:

- Egy napra felvehettek egy általuk kiválasztott „álarcot” a rendezvényre meghívott Szabó Henriett világbajnok ezüstérmes arc- és testfestő kézügyessége által.

- Lendületesen indult a délután, először aerobikkal, majd megmutathatták ügyességüket és bátorságukat a számukra rendezett kerékpárversenyen és sorversenyen, ahol a versengést a játék öröme jelentette, és amelyen a nyeremények is rögtön elfogyaszthatóak és finomak voltak.

- Természetesen a rendezvényen a gasztronómia is helyet kapott, az ízek és illatok is örömöt okoztak, és persze csillapították az éhséget, szomjúságot is.

- A szabadtéri színpadon előadták dalaikat, verseiket, a már hosszú ideje gyakorolt színdarabokat, és táncokat. Maradandó élményben, és sok-sok nevetésben volt részük a Csabrendeki színjátszók előadásának megtekintésével, illetve kolléganőnk, Maródi Nikoletta kutyájának játékos és vicces zsonglőrmutatványaival.

- Majd ahogy leszállt az este, úgy telt meg egy másik helyszín színpada előtti tér a táncolni vágyó ellátottainkkal.  A zenét DJ Balázs szolgáltatta, és teljesítette a különböző és változatos zenei ízléssel élők kívánságait is.

- A nap fény- és záró pontja a Genesis Tűzzsonglőr Csoport bemutatója volt, amely fényével megvilágította a teret és az estét, megcsillant az ámulatba ejtett ellátottaink tekintetében is.

A programok az összes ellátottat megmozgatták, mindenki megtalálta a számára érdekeset. Boldogan nézegetik a készült képeket, sokáig emlékezetes marad ez a nap.

A nap programjait a Félúton Ház Alapítvány támogatta.

 

Darvastó, 2021. augusztus 13.