Pásztorjáték

Darvastó

Pásztorjáték Gyepükaján

2019.12.22.

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy az idei évben is, lassan már hagyományosnak mondható módon, előadtuk a hitéleti csoportunkkal a Pásztorjátékot a gyepükajáni római katolikus templomban.

A szereplők lelkesen vetették bele magukat az előkészületekbe: szerepüket tanulták, jelmezt próbáltak, rendszeresen részt vettek a próbákon.

Elérkezett az előadás napja, vasárnap délután már a templomban a szereplőkön úrrá lett a lámpaláz. Előadás előtt részt vettünk Paál Ede Atya miséjén, karácsony igazi üzenetét hordozó szavai sokakat meghatottak.  Pásztorjáték során egy kis egészséges izgalommal is remekül szerepeltek lakóink, fejből mondták a szövegüket, gesztusok és mimikáik hűen tükrözték a szerep átélését az adott szituációban. Éneküket orgonán kísérte Csordás Emília. Voltak olyanok köztük, akik egész évben csak a Pásztorjátékot várják, hogy a templomban mutathassák meg tudásukat, a hála jeléül és a befogadó közösség szeretetének viszonzásául. Hatalmas tapssal köszönte meg Gyepükaján közössége lakóink műsorát.

Az előadás után meghívást kaptunk Trejer Gabriella Polgármester Asszonytól és Ede Atyától a helyi Művelődési Házba, ahol a közösségi karácsonyi ünnepségen vehettünk részt. Megtekintettük a helyi gyermekek és felnőttek ünnepi műsorát és karácsonyi slágereket hallgattunk Farkas Szabina, csabrendeki énekesnő előadásában. Közben több tehetséges lakónk kis meglepetést készített elő Gabriella Polgármester Asszony segítségével. Simon Erzsébet és Bakos Béla az ünnephez illő két verset szavaltak el, gyönyörű szavalatukkal könnyekig meghatva az idősebb nézőket. F. József és G. Béla zenei produkcióját hatalmas ováció fogadta, igazi bulihangulatot varázsoltak a terembe. Az ének számok közben több helyi gyermek felszaladt hozzájuk a színpadra és velük együtt énekeltek, táncoltak. Mindenki nagyon jól szórakozott. Az ünnepség további folytatásában megvendégeltek bennünket a házigazdák, finom szendvicsekkel, házi készítésű süteményekkel. Közben vidám társalgás folyt, elvegyültünk a társaságban és nagyon jól érezte magát mindenki. A nap végén megköszöntük a szíves vendéglátást és hálánkat fejeztük ki, amiért Gyepükaján közösségével kölcsönösen egymás életének részesei lehetünk.