Szüreti beszámoló

Darvastó

Beszámoló

2019. október 19-én fergeteges szüreti mulatságot szerveztünk az I-es és a VI-os gondozási egység lakóinak.  Óriási izgalom és várakozás előzte meg a programot. Már a terület előkészítésében, berendezésében is örömmel vettek részt férfi lakóink.

Az időjárás verőfényes napsütéssel ajándékozott meg minket. A szinte nyári időben előkerültek a népviseletek is, amibe szívesen belebújtak lakók, dolgozók egyaránt.

A szüret utáni kulisszatitkokba is betekintést nyerhettünk. Hoffmann Tamás a Hoffmann Pincészet tulajdonosa elfogadta meghívásunkat és gyakorlatban is megmutatta, hogyan lesz a szőlőből bor. Mi ugyan megálltunk az első szakasznál, a mustnál, ami nagyon nagy sikert aratott és hamar el is fogyott.  A Lakóink nagy örömmel vettek részt a munkában. Bogyózták a szőlőt, hatották a prést.
Természetesen egy jó szüreti mulatságon zenének is lenni kell. Ebben sem volt hiány. Lakóink kitűnő zenét szolgáltattak és persze a tánc sem maradhatott el.

 A Csabrendeki Színjátszó-kör tagjai kabaré jelenteket adtak elő, amit lakóink nagy figyelemmel kisértek és hatalmasakat kacagtak. Ez a sok élmény meghozta a lakók étvágyát. Zsíros kenyér, margarinos kenyér és szőlő várta őket.

Összességében egy tartalmas, élmény dús, vidám napot zártunk.

Darvastó, 2019. november 21.

 

Koós Rita