Kamond

1956-os forradalomról és szabadságharcról való megemlékezés

A Kamondi intézmény ellátottjai megemlékezést tartottak az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Elsőként a himnusz hangzott el, majd ezt követően Szabó László Dezső Október 23.-i  versét szavalták részletekre bontva ellátottjaink, hiszen így adja vissza a forradalom sokszínűségét a vers sokféle hangon történő megszólaltatása.

Augusztus 20

2020 augusztus 19-én megemlékeztünk nemzeti ünnepünkről. Rövid összefoglaló történettel nyitottuk az ünnepséget, majd levetítettük „István a királyt” Lakóink körében nagy sikert aratott. Az augusztus 20-ai ünnep kihagyhatatlan része a kenyéráldás. Említést tettünk az ünnep eredetéről, ehhez fűződő hagyományról, valamint a vallási háttérről.

Kerti Party

2020 augusztus 7-re tervezett Kamondi X. lecsófesztivál a kialakult pandémiás helyzet miatt meghiúsult. A hagyományt megőrizve a lecsófesztivál miniatűr változatát megtartottuk ellátottainknak, kerti party formájában. A zene, a tánc, és a jó idő fergeteges hangulatot varázsolt. Mindenki kedvéra választhatott a különböző zeneműfajokból. Ebédre ízletes lecsóval kedveskedtünk lakóinknak.

Lángos sütés

Disco partival egybekötött lángos sütést szerveztünk lakóinknak. Célunk, a kikapcsolódás, a szabadidő hasznos eltöltése volt, valamint a támogatott lakhatásra való felkészítés. Képességeiknek, készségeiknek megfelelően segédkeztek a sütés különböző munkafolyamataiba.  Lángos receptek hangzottak el, régi élményeket elevenítettek fel.

A Föld Napja

2020. április 22-én kiscsoportos foglalkozás keretein belül megemlékeztünk a Föld napjáról. A kialakult járványhelyzet miatt, a foglalkozásaink csökkent létszámmal valósulnak meg, betartva az előírásokat. Beszélgettünk a föld kialakulásáról, felépítéséről, a kontinensekről, valamint arról a folyamatról, amely 3,5 milliárd éve indult el, amelyet élet néven foglalunk össze.