Kamond

Államalapító Szent István király ünnepi szentmise

Hagyomány intézményünkben hogy Szent István államalapító királyunk ünnepén, idén augusztus 14-én, az intézmény ellátottai és dolgozói részt vesznek a mentálhigiénés csoport által megszervezett katolikus szentmisén. Az eredeti tervtől, ami a  mise helyszínét illeti, el kellett tekintenünk az időjárás miatt.

Kamondi Lecsófesztivál

2019.augusztus 9-én került megrendezésre a IX. Kamondi lecsófesztivál. Hagyományainkhoz híven az idei évben is színes programokkal készültünk. A kulturális műsorról a Kamondi Napraforgó csoport gondoskodott. Zenés táncos produkciókkal készültek. Kéri István ellátottunk a kosárfonást mutatta be,továbbá kézműves foglalkozás, csillámtetoválás, valamint lufi hajtogatás várta az érdeklődőket.

Kamond Falunap

Az önkormányzat felkérésére ellátottainkkal kulturális műsort adtunk elő, melyre lelkiismeretesen készültünk. Táncos-zenés műsorunkat a közönség nagyra értékelte, velünk énekelték a dalokat. A szereplést követően az önkormányzat szeretetvendégségben részesített bennünket. A rendezvényen résztvevő helyi és vendég  gyermekeknek csillám tetoválásokat készítettünk.

Kirándulás Budapesten

2019.06.26-án 35 fő ellátottal ellátogattunk a Budapesti állatkertbe. Az állatok megtekintése, valamint az állatsimogató különös élményben részesítette kirándulóinkat. A nagy hőséget jégkrémmel, valamint hideg üdítővel és ásványvízzel enyhítettük. Az állatkerti látogatást követően egy kisebb városlátogatást is beiktattunk, majd ezt követően mindenki jóízűen fogyasztotta a finom ebédet.

Mozgásfogyatékkal Élő Emberek Kulturális Fesztiválja

Holpert Jenőné meghívására vettünk részt a Fesztiválon.

Tánc kategóriában indultunk.

A repülj madár című ének zenéjét a soproni Fajkusz-banda játszotta fel nekünk, a stúdió munkákat Varga János a  Zalaegerszegi művészeti iskola művészeti vezetője csináltatta meg.

A Republic zenekar szállj el kismadár dalát vágtuk össze a népdallal.

Bábjáték

A bábjáték a művészet ősi ága. Komplex hatása abban rejlik, hogy sokféle képességet fejleszt, annak is, aki nézi és annak is, aki játssza. Képekben gondolkodik, de erős dramaturgiára épül. A bábjáték sokoldalú, komplex hatása miatt nagyon alkalmas módszer a személyiség fejlesztésére. 

Gofri sütés

A nagy sikerre való tekintettel lakóinkkal ismét sütöttünk gofrit. A támogatott lakhatásra való felkészülés jegyében a sütés előtt átbeszéltük a tésztakészítés menetét és a bevásárló listát. Ezután ellátottaink lelkesen segédkeztek a sütögetésben.

Lakóink a szilva és a baracklekváros gofrit jóízűen elfogyasztották.