Kamond

Palacsinta sütés

„A lelki egészséghez a konyhán keresztül is vezethet az út.” Pozitív lélektani hatásai is vannak a sütésnek. Örömmel sütnek - főznek, szeletelnek. Ellátottaink képességeiknek, készségeiknek megfelelően segédkeztek a sütés összes folyamatában. Különböző palacsinta receptek hangzottak el, régi élményeket elevenítettek fel. Az elkészült palacsintákat jóízűen fogyasztották.

Sportnap

A rendszeres sportolás, mozgásos tevékenység hozzátartozik ellátottaink életéhez. A pandémiás időszakban fokozottan figyeltünk, figyelünk, hogy heti rendszerességgel valamilyen sporttevékenységet végezzenek. Az idei év első sport vetélkedőjén nagy lelkesedéssel vettek részt. Kiscsoportokban szerveződtek, különböző feladatokat kellett teljesíteniük.

Farsangi jelmez bemutató

Minden évben lakóink türelmetlenül várják a farsangi időszakot, a farsangi fánk sütést, valamint a farsangi mulatságot. Sajnos az idei évben kénytelenek voltunk a hagyományoktól eltekinteni. Három fős zsűrit állítottunk össze, akik pontozták a különböző jelmezeket. A farsangi jelmezt öltött dolgozók és ellátottak a jelmezüknek megfelelő kis bemutatóval készültek, vers - ének formájában.

Megemlékezés

Két fő elhunyt ellátottunkról emlékeztünk meg. Névvel ellátott emlékköveket  helyeztünk el az emlékhelyre, valamint közösen imádkoztunk a lelki üdvösségükért. Lakóink gyakran ellátogatnak az emlékhelyre, ahol imádkoznak,  szívesen beszélgetnek egymás között az elhunythoz fűződő emlékeikről.

1956-os forradalomról és szabadságharcról való megemlékezés

A Kamondi intézmény ellátottjai megemlékezést tartottak az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Elsőként a himnusz hangzott el, majd ezt követően Szabó László Dezső Október 23.-i  versét szavalták részletekre bontva ellátottjaink, hiszen így adja vissza a forradalom sokszínűségét a vers sokféle hangon történő megszólaltatása.