Lesencetomaj

Palacsintaparti a Lakóotthonban

Nagy-nagy izgalommal vártuk a szombati napot, hogy közös palacsintapartin vegyünk részt a Lakóotthonban. Közösen kevertük, sütöttük, töltöttük, ettük a finom palacsintát. Volt ízes, kakaós és pudinggal töltött is. Közben jó kedvvel hallgattuk a Retro rádió zenéit, voltak, akik közben táncra is perdültek. Nagyon jó hangulatban telt a délután, jókat ettünk, beszélgettünk és nevettünk.

Színjátszó Találkozó Nagykanizsán

A közelmúltban részt vettek ellátottjaink a Pszichiátriai Betegek Országos Színjátszó és Művészeti Találkozóján Nagykanizsán. Az esemény a Medgyaszay Házban, Nagykanizsa Kultúrális Központjában került megrendezésre. Móricz Zsigmond "Szép" című művének adaptációját adták elő, melyet különdíjjal jutalmazott a szakértőkből álló zsűri.

Előadás Lesencetomajon, a falunapon

Nagy örömünkre meghívást kaptunk a helyi falunap kultúrális bemutatójára, mely a Pszichiátriai Betegek Országos Színjátszó Találkozójának eseményére történő felkészülés egyik állomásaként tökéletes főpróba volt számunkra.

Izgatottan készülődtünk az előadásra, hiszen a falunapon sok ismerős arc köszönt vissza a nézőtérről- szerettünk volna nagyot alakítani.

Kirándulás az Uzsai kilátóhoz

Május 17-én a Lakóotthon szervezésében az Uzsai kilátóhoz indultunk erdei túrára. Az idő szerencsére kedvezett a programunknak, így jó kedvvel, nagy csomaggal sétáltunk a közeli a buszmegállóba. Egy kis utazás után Uzsára értünk, és nekivágtunk az erdei útvonalnak. Közben jókat beszélgettünk, nevettünk, figyeltük a természet zajait, kóstoltuk a finom gyümölcsöket.

Tatai Zenei Fesztivál

Intézményünk meghívást kapott a tatai zenei fesztiválra, melyhez a helyszínt a Vakok Állami Intézete biztosította. A rendezvényre május 15.-én került sor, melyre  korán reggel  indultunk kis csapatunkkal, hogy előadjuk jól begyakorolt dalainkat. Az előadásunkat nagy taps kísérte, aminek nagyon örültünk, de valamennyi előadó magas színvonalú műsorszámot adott elő.