Lesencetomaj

1956. Forradalmi Emlékműsor

Immár hagyomány, hogy az integrációt elősegítő közös együttműködésnek köszönhetően évről évre lehetőségünk nyílik megtekinteni a Lesence Völgye Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsorait. Így volt ez október 22-én is, hiszen nagy létszámban a szomszédos Művelődési Házba mentünk, ahol a diákok által előadott 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékműsorát tekintettük meg. 

Balaton-parti séta Révfülöpön

A Balaton mellett sétálni ősszel is különleges program. Az intézményből kilenc fő ellátottal indultunk útnak, hogy megcsodálhassuk a Balaton-part őszi színeit. Tapolcára érve vonatra szálltunk és vonatozásunk során a gyönyörű Tapolcai- medence tanúhegyeit is láthattuk, majd a vonatról letekintve rövidesen elénk tárult a szép balatoni panoráma is.

Zarándoklat a Bakonyban

Az idei évben a lesencetomaji részleg Szabó Zoltán helyi plébánossal közös szervezésben Zircre, és Bakonybélbe zarándokolt.

A zarándoklat minden évben egy várva várt esemény részlegünkön, hiszen a hitéleti tevékenységünk hétköznapjaiból kilépve vallásunkhoz kapcsolódó helyszíneket keresünk fel, ahol az új ismeretek, érzések befogadása szolgálja lelki fejlődésünket.