Lesencetomaj

Kirándulás a Művészetek Völgyébe

Július 26-án délután indultunk el Vigántpetendre és Kapolcsra, a Művészetek Völgyébe. Vigántpetend a Bakony hegyvonalát és a Balaton felvidéket elválasztó Egervölgyben fekszik. A mintegy 700 éves településen az Eszterházy család építtetett plébániát, és templomot. Nyaranta a 240 éves plébánia épületében galéria várja a látogatókat.

Informatikai képzés

„Általános informatikai / digitális jóléttel kapcsolatos ismeretek” című képzésen vett részt 12 fő ellátott. A képzésen az informatikai eszközökkel kapcsolatos alapvető ismereteket, illetve a helyes, célzott internethasználat gyakorlati elemeit sajátíthatták el a résztvevők. 

EFOP- projekt keretében, az ÉFOÉSZ közreműködésével került megszervezésre a képzés.  

 

„Egy nap sporttal az egészségért”

„Egy nap sporttal az egészségért”

 

A Magyar Rendészeti Sportszövetség által megrendezett „Mozgásban az erő” című rendezvényen részt vettünk Devecserben 2019. 06. 28.-án, mely  program nagy hangsúlyt fektetett az esélyegyenlőség megvalósulására is.

A nap folyamán Rendőrségi, Katasztófavédelmi és Honvédségi bemutatókat nézhettünk meg.

Meghoztuk a nyarat!

Meghoztuk a nyarat!

 

Lesencetomajon elkezdődött a hagyománnyá vált nyári táborozás Borgátán. Három turnusban, négynapos váltásban alakulnak a csoportok 44 fő lakó számára.

Az első tábor tudósítása:

A várva várt „birodalom bevétele” megtörtént. Fáradalmait mindenki a gyógyvizes medencében hagyta: napestig. A vacsora utáni életképek pedig beszéljenek helyettünk.