Lesencetomaj

Jótékonysági lovas program Gyulakesziben

Advent első hétvégéjén Bence Blanka jótékonysági felhívása által lovas programon vehettünk részt Gyulakesziben. A program keretein belül lehetőségünk adódott a ló sétáltatására, a lóápolás lépéseinek megismerésére, valamint akinek volt még elég bátorsága a ló hátára is felülhetett. A lovaglás után Meggit a lovat, finom

Kiállítás és vásár nyílt Zalahalápon

2018. november 20- án Zalahalápon, a Művelődési Házban nyílt kiállítás és vásár a lesencetomaji telephely fejlesztő foglalkoztatásának keretében készített termékekből. Rajzok, kerámia angyalkák, bögrék, párologtatók, tálak, kézműves textíliák, kézzel szőtt szőnyegek, horgolt kézimunkák. Többek között ilyen típusú alkotásokat, termékeket csodálhatnak meg az érdeklődők. 

Márton napi kézműves foglalkozás

Szent Márton kultusza már a Honfoglalás előtt is virágzott, így a hagyományt őrizve az otthon lakóival is felelevenítettük történetét. Kézműves foglalkozás keretében emlékeztünk meg a Márton napi szokásokról. A Szent Márton legenda ismertetése után, különféle technikákkal készültek el az aktuális jelképek, melyek a faliújságot díszítik az ebédlőben.

Land Rover túra

A Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesület és a Land Rover Túra Egyesület közös szervezésében már több éve megrendezett, karitatív autózáson vehettünk részt.

A találkozásra Tapolcán került sor, ahol a reggeli eligazítás után, mindenki önállóan választhatta ki, melyik autóban szeretne utazni.

A gyors bemutatkozást követően már indultunk is úticélunk felé, az Uzsai erdőbe.