2022-06-03 Kempingezésre fel!

„Egy igazi beszélgetésből mindketten másképp léptek ki, mint ahogy beléptetek. Mert kaptatok egymásból egy darabot, akár tudjátok, akár nem.”

 

A nyári programjaink között minden évben szerepel egy pár napos kirándulás Borgátára. Azt gondolnánk, hogy megint ugyanaz, semmi újdonság, semmi különleges élmény, de aztán tervezzük, pakolunk, izgulunk és aztán hamar ott van a nagy nap, amikor indulunk.

Hogy miért is kempinget választunk? Rengeteg előnye, hogy sokkal nagyobb szabadságot ad a kikapcsolódásra, testközelbe hozza a természet minden élményét, a vizet, a fákat a felhőket és a csillagokat. Közelebb lehet kerülni embertársainkhoz, új barátságok köttetnek és mindig új értelmet kap a közösség élménye.

Az idén tizenhét lakóval és négy kísérővel újra elfoglaltuk a borgátai kemping faházait. Voltak, akik először táboroztak velünk, volt, aki már többször. Már amikor fogadott minket a kemping tulajdonosa, tudtuk, hogy jó döntés volt újra oda menni. A szokásos dolgok rutinszerűen működtek, kipakolás, hűtő feltöltése, egyeztetés, ki melyik faházban fog lakni és már vettük is fel a fürdőruhát, hogy indulhassunk a strandra. A kellemes meleg vízben ejtőztünk, vízi tornáztunk, úsztunk, ki egyedül, ki egy kis segítséggel. A fürdőzés után ebédeltünk a strandon, amely nem egy szokványos étkezés volt, mert szívet melengető fogadtatásban volt részünk, emellett az ebéd is minden lakó kedvére való volt. Az idei évben az étterem tulajdonosa megnyitotta a Desszertházat, így süteménnyel koronáztuk minden nap az ebédet. Egy kis szieszta után újra strandolás, a vízből csak Manci néni finom lángosa tudott minket kicsalogatni.

A korai vacsora után kihasználtuk a kemping csodálatos zöld és virággal díszitett udvarát, ahol lehetőség volt még játékra, táncra. Rajtunk kívül még mások is tartózkodtak a kempingben, de esténként a jókedvünket látva szívesen csatlakoztak hozzánk énekelni, táncolni.

Bár a helyszín és a program minden nap ugyanaz volt, nem lehet azt mondani, hogy napjaink egyformán teltek, sokat nevettünk, beszélgettünk, játszottunk, ismerkedtünk, a vízben pedig napról napra bátrabbak lettek azok is, akik eleinte féltek, bizonytalanok voltak. A négy nap hamar elrepült és sor került a tábor záró bulira. Kemping szomszédainkat meghívtuk ez alkalomra és lakóink átélhették a házigazda szerepét. A vendégek nem jöttek üres kézzel, sok finomságot hoztak nekünk, Borika néni pedig a mi kedvünkre süteményt sütött. Az est során rögtönöztünk egy kulturális bemutatót, melyen a héten tanult táncokat mutattuk be a lelkes érdeklődőknek. Verset szavaltak, a bátrabbak egyedül énekeltek. Eljött a búcsú ideje, körbe álltunk és közösen elénekeltük „Azért vannak a jó barátok” című dalt, ami érzelmileg mindannyiunkban mély nyomot hagyott.