Köszöntő

Köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 8. sz. telephelye Veszprém Ördögárok utca 5. honlapján.

Gondozóházunk átmeneti ellátást nyújt 1 + 1 évre középsúlyos értelmi fogyatékos felnőttek részére. Veszprémben, az egyetemi városrészben, tömegközlekedési eszközzel jól megközelíthető helyen, igényesen felújított épületben élnek fiataljaink.                                                      

Aktualitások

Látogatás a Padányi Iskolában, Boldog Carlo Acutis kiállításán

2022. 04. 07.-én ellátogattunk 9 fő lakónkkal, a Padányi Bíró Márton Gimnáziumban Andrea, Ibolya és én Ramóna. 

A célunk az volt, hogy megnézzük az iskola dísztermében lévő Boldog Carlo Acutis  "Eucarisztikus  Csodák" című kiállítását.

Megérkezésünk után, egy kis videofilm megtekintésével kaptunk ízelítőt Carlo munkásságáról.

Kirándulás a kiskertekhez

Végre süt a nap, nem fúj a szél Veszprémben.

 A mai napon 2022. 03.21-én a Gondozóház lakóival felkerekedtünk és elsétáltunk a közeli kiskertekhez.

Amikor odaértünk, megvizsgáltuk a pattanó rügyeket és lakóink próbálták felismerni a kiskertben található növényeket.

Jókedvűen, kipirulva érkeztünk vissza.

Ezen a napon  az ebéd is jobban esett.

 

Nemzeti Ünnepünk a Gondozóházban

Március 15-ére egész héten kézműves foglalkozások keretein belül különböző technikákkal nemzeti színű zászlót, kokárdát és tulipánt készítettünk. 2022.03.11-én délelőtt ünneplőbe öltözvekokárdát kitűzve, emlékeztünk meg az 1848-as Szabadságharcról. Közösen elénekeltük a Himnuszt, elszavaltuk a Nemzeti dalt, felolvastuk a 12 pontot, megbeszéltük az eseményeket és ide illő énekeket énekeltünk.

Farsangi mulatság a Gondozóházban

A farsangi időszakban a Gondozóházba lépve, egy ember nagyságú bohocot készítettünk közösen. Minden fiatal a saját kézlenyomatával díszítette a bohóc testét. Március 24-én Farsangi mulatságot tartottunk a Gondozóházban. A fiatalok szívesen öltöztek be, sokat nevettünk a jelmezeken. Idén is széköltöztetős és székfoglaló játék keretében mérhették össze ügyességüket.

Karácsony a Gondozóházban

A Gondozóházban az utolsó adventi héten hagyományainkhoz híven mézes, karácsonyi süteményt készítettünk lakóinkkal közösen. Ezt minden fiatal írókával önállóan díszítette ki. Boldogan vettek részt ezen a foglalkozáson. 2021.12.23-án ünneplőbe öltözve együtt ünnepeltük Jézus születését. Örömmel bontogatták ajándékaikat, sokat énekeltünk, játszottunnk. Meghitt hangulatban telt el a napunk.

Szüreti mulatság Lesencetomajon

  A Gondozóház lakói meghívást kaptak a 2021. 09. 23. -án Lesencetomaji szüretre.

Mindannyian nagy lelkesedéssel indultunk útnak.

A Tapolcai távolsági járattal mentünk. Útközben hőlégballonos csoportot, és többféle háziálatot is láttunk.

 Tapolcáról kisbusszal vittek bennünket Lesencetomajra. A megnyitó után már indultunk is vödrökért és kezdetét vette a szüret.

Oldalak