Köszöntő

Köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 8. sz. telephelye Veszprém Ördögárok utca 5. honlapján.

Gondozóházunk átmeneti ellátást nyújt 1 + 1 évre középsúlyos értelmi fogyatékos felnőttek részére. Veszprémben, az egyetemi városrészben, tömegközlekedési eszközzel jól megközelíthető helyen, igényesen felújított épületben élnek fiataljaink.                                                      

Aktualitások

Köszönet!

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 8.sz telephely lakói és gondozói nevében szeretnénk köszönetet mondani Vajda Norbert Hajmáskéri egyéni vállalkozónak a Gondozóházban végzett ingyenes javítási munkáért, melyet karácsonyi jótékonysági adományként ajánlott fel, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánva.

Szalonnasütés a Gondozóházban

Augusztusi sütögetés a Gondozóházban.

 

A nagy meleg ellenére a gondozottakkal az udvaron kijelölt helyen debreceni kolbászt sütöttünk.

Árnyékos részre kivittük az asztalt, székeket, enni és innivalókat.

Egy kis segítséggel minden fiatal, feltűzte a nyársa a sütnivalóját, és körül ülte a parázsló tüzet, elkészítette a finom tízóraiját.

Lecsó uzsonnára a Gondozóházban

A várva várt Kamondon meghirdetett lecsófesztivál a kialakult pandémiás helyzet miatt elmaradt. Ezért, hogy lakónk hiányérzetét enyhítsük, 2020.08 07-én a Gondozóházban bevásároltuk a lecsókészítéshez szükséges alapanyagokat. Fiataljainkkal közösen az udvaron, a verőfényes napsütésben, elfogadva a bezártságot, jókedvűen szeleteltük a paprikát, paradicsomot, hagymát...

Kézműves foglalkozás

Kézműves foglalkozás keretében a Gondozóház díszítésére papírból és fonalból fagylaltokat készítettünk lakóinkkal.

 Jó hangulatban, vidáman készültek a különböző színű dekorációk, melyeket az étkezőbe és a szobákba függesztettünk ki. Sikerült nyári hangulatot varázsolni az egyszerű díszekkel. 

Megbeszéltük, hogy a valóságban is közösen fagyizni megyünk Veszprém  belvárosába.

Fejlesztő foglalkoztatás a Gondozóházban

A Gondozóházban a fejlesztő foglalkoztatás keretében is nagy hangsúlyt fektetünk a COVID-19 járványhelyzet miatt szükséges fertőtlenítésre, takarításra.  Az eljárásrendnek megfelelően a gondozottak is segítenek a mindennapos felmosásban, fertőtlenítésben.  

Júniusban átültettük a szobanövényeket.

A magaságyásunkba paprika, saláta, paradicsom palánták kerültek.

Oldalak