Köszöntő

Köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 8. sz. telephelye Veszprém Ördögárok utca 5. honlapján.

Gondozóházunk átmeneti ellátást nyújt 1 + 1 évre középsúlyos értelmi fogyatékos felnőttek részére. Veszprémben, az egyetemi városrészben, tömegközlekedési eszközzel jól megközelíthető helyen, igényesen felújított épületben élnek fiataljaink.                                                      

Aktualitások

Látogatás a Fővárosi állatkerben

Az idei évben is eljutottunk Budapestre a Fővárosi Állatkertbe. A Sérült Gyermekek Napja alkalmából ingyenes belépőt kaptunk, melynek nagyon örültünk.

Az állatsimogatóban mindenki örömmel hallgatta a kecskék megelégedett mekegését a simogatásért cserébe.

A varázsudvarban ismert mesékkel kapcsolatos interaktív játékban vettünk részt.

Kirándulás

A Gondozóház lakóival a gyönyörű őszi időt kihasználva a közeli Nemesvámosra kirándultunk.  A Magyar Nemzeti Múzeum VILLA ROMANA BALÁCA Magyarország legnagyobb látogatható római kori villagazdaságát néztük meg. A tárlatvezető végigvezetett minket az egykori földbirtokos parkjában, lakóházában és a környező épületekben kialakított tárlatokon.

Húsvét a Gondozóházban

Húsvét közeledtével az idei évben is alkalomhoz illően feldíszítettük a Gondozóházat. Lakóink kézműves foglalkozás keretében húsvéti tojásokat vágtak és díszítettek.

Az ünnep vallási tartalmát megbeszéltük. A locsoló verseket, köszöntőket felidéztük, amikor visszaérkeztek a fiúk, minden nőt meglocsoltak. Minden fiatal a családja körében tölthette a Húsvéti ünnepnapokat.

Oldalak