Köszöntő

Köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 8. sz. telephelye Veszprém Ördögárok utca 5. honlapján.

Gondozóházunk átmeneti ellátást nyújt 1 + 1 évre középsúlyos értelmi fogyatékos felnőttek részére. Veszprémben, az egyetemi városrészben, tömegközlekedési eszközzel jól megközelíthető helyen, igényesen felújított épületben élnek fiataljaink.                                                      

Aktualitások

Mikulás a Gondozóházban

December 6-án a Gondozóházba is ellátogatott a Mikulás, melyet egyik lakónk személyesített meg. Fiataljaink nagy örömmel fogadták, hellyel kínálták és az általuk előadott produkcióval köszönték meg az ajándékokat, melyből nem maradtak ki a Gondozóház dolgozói és önkéntese sem. Mókával teli délelőttöt sikerült eltölteni a Mikulás társaságában.

Fogyatékossággal Élők Világnapja 2019

2019.12.03-án meghívást kaptunk a veszprémi Völgyikút Házba a Fogyatékkal Élő Emberek Világnapja alkalmából rendezett Kulturális Fesztiválra. A jelenlevőket Gyenes Piroska az ÉFOÉSZ Országos elnöke, Bernáth Ildikó a Támogatott Lakhatás Nagykövete, Somogyi Ildikó a Tapolcai ÉFOÉSZ vezetője és Intézményünk Igazgatója Hanich Ferenc köszöntötte.

Temetőlátogatás

Mindenszentek és Halottak napja alkalmával a Gondozóházban is megemlékeztünk elhunyt lakóinkról. Sikerült egy esőmentes délelőttön ellátogatnunk először Balatonfüredre, majd Várpalotára a temetőbe. Fiataljaink által készített koszorúval, mécses gyújtással és imádsággal emlékeztünk a szeretett lakótársakra és gondozónőkre akik már nem lehetnek közöttünk.

Látogatás a Fővárosi állatkerben

Az idei évben is eljutottunk Budapestre a Fővárosi Állatkertbe. A Sérült Gyermekek Napja alkalmából ingyenes belépőt kaptunk, melynek nagyon örültünk.

Az állatsimogatóban mindenki örömmel hallgatta a kecskék megelégedett mekegését a simogatásért cserébe.

A varázsudvarban ismert mesékkel kapcsolatos interaktív játékban vettünk részt.

Kirándulás

A Gondozóház lakóival a gyönyörű őszi időt kihasználva a közeli Nemesvámosra kirándultunk.  A Magyar Nemzeti Múzeum VILLA ROMANA BALÁCA Magyarország legnagyobb látogatható római kori villagazdaságát néztük meg. A tárlatvezető végigvezetett minket az egykori földbirtokos parkjában, lakóházában és a környező épületekben kialakított tárlatokon.

Oldalak