Savanyúság eltevés

Savanyúság eltevés

 

Szeptember utolsó hetében lakóinkkal közösen egy újabb dolgot próbáltunk ki. Ez pedig nem volt más, mint a savanyítás. Mert ha már télre, őszre való eltevés gyakorlatában jártasnak éreztük magunka a savanyúság eltevés is komoly konyhai dilemmákat szokott szülni. Dunsztba rakás vagy sem; milyen ecet és milyen arányban; zöldségek vegyesen vagy inkább magukban. A kis csapat választása az uborkára és paradicsomra esett. Az előkészületektől, a megtöltésen keresztül a zárókupak elhelyezéséig rengeteg szorgos kézen és szempár alatt vonult végig a konyhai procedúra. A gondosan megtöltött üvegek, begyükben a finom savanyúságokkal immár várják sorsukat a polcon és a megfelelő alkalmat amikor is, majd a felnyitás után elégedetten nyugtázhatóvá válik a befektetett munka sikeressége, gyümölcse.