Budapesti kirándulás

Csoportkép a WestEnd bejáratánál

Budapesti kirándulás

2022.08.27.

Augusztus utolsó szombatján 46 ellátottal Budapestre utaztunk. Izgatottan készülődött mindenki, hiszen az elmúlt két évben a COVID járvány miatt elmaradt ez a kirándulás, amelyre addig minden évben sort kerítettünk.
Ilyenkor a csoport egyik része a hozzátartozókhoz megy látogatóba: többen közülük így tudják csak a kapcsolatot tartani, többen egy otthoni ebédre, ölelésre, ünnepségre látogatnak haza; idén egyik ellátottunk édesanyja 80. születésnapi ünnepségére ment.

A csoport másik részével plázázunk, a WestEnd-be mentünk ebben az évben. A hatalmas plázában a rengeteg üzlet, látnivaló, kóstolni való lenyűgözött mindenkit.
Hagyomány, hogy egy újonnan bemutatott filmet nézünk meg a moziban, eddig  3D-ben. Most Brad Pitt akcióvígjátékát néztük meg, „A gyilkos járat” című filmet, 4D-ben. A legmodernebb mozis technológia fantasztikus: a mozgó székek, az összehangolt egyéb hatások (levegő, víz, illat) még élvezetesebbé tették az előadást. Ebben a szereplők péppé verték egymást, dőlt a vér, mégis sokat nevettünk, mert egy laza, igazán szórakoztató mozit láttunk.
Fárasztó, de élményekben gazdag nap volt mindkét csoport részére, jövőre megismételjük!

                                                                                                                                             Németh Rita
fejlesztő pedagógus