Életmód Klub (2021. január 22.)

Életmód Klub
(2021. január 22.)

14 fő lakó részvételével

 

Németh Rita és Miklósi-Sikes Kinga klubvezetők, a mai napra egy érdekes témát választottunk: Egzotikus gyümölcsök.

Azért választottunk ilyen különlegességeket, mert abból indultunk ki, hogy a lakók többsége valószínűleg soha életében nem hallott, és nem látott ilyen különlegességeket.

A televízió csatornák tömve vannak különböző főzőműsorokkal, amelyekben mindenféle különleges alapanyagokat használnak. Ezzel a foglalkozással is megpróbáljuk egy kicsit közelebb hozni a világ érdekességeit – ízekben, illatokban, zamatokban, színekben- lakóinkhoz.

A megvásárolt különleges gyümölcsöket (mangó, kiwi, mandarin, banán, mézdinnye, szeder, áfonya, mangó, lime, ananász datolya, datolyaszilva, füge, gránátalma, pomelo) egyenként bemutattuk, kis vetítést tartottunk a gyümölcsök termesztéséről, élőhelyéről, tulajdonságaikról, vitamintartalmukról, jótékony gyógyhatásukról, majd miután megtapogattuk, megillatoztuk mindegyiket, mézzel ízesített gyümölcssaláta formájában elkészítettük, és elfogyasztottuk.

Házi bio szederből készített szörpöt kínáltunk mellé.

A mai foglalkozásunkon lakóink újabb érdekes ismeretekkel gazdagodtak, kis betekintést kaphattak az egzotikus országok gyümölcskínálatába. Bízunk abban, hogy felértékelődik a friss gyümölcsök és zöldségek szerepe. A környezettudatosság jegyében megbeszéltük azt is, hogy ezen gyümölcsök fogyasztása túlmutat a környezettudatos magatartáson, hiszen mindegyiket külföldön termesztik, és hosszú utat tesznek meg, míg az asztalunkra kerülnek, ezért ajánlott szezonális gyümölcsöket fogyasztanunk.

Az egészséges táplálkozás nemcsak segít megszabadítani a plusz kilóktól, hanem a közérzetet, az életminőséget és az egészségi állapotot is javítja.

                                                                                             
Miklósi-Sikes Kinga

                                                                                              fejlesztő pedagógus