Esélyegyenlőségi Nap

Darvastó

Esélyegyenlőségi Nap
(2021. szeptember 10.)
13 fő ellátott részvételével

 

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány már hatodik alkalommal szervezte meg az Esélyegyenlőségi Napot, amit ezúttal a Kossuth-parkban ünnepeltünk, szeptember 10-én. A rendezvény célja az volt, hogy úgy mutassák be az esélyeket, mintha azokhoz mindenki egyenlő módon hozzáférhetne társadalmunkban. Az intézményvezető, Lovas Irén meghívására a városban működő szervezeteken túl, a megye számos területéről érkeztek szakemberek, illetve fellépők, akiknek lehetőségük adódott tevékenységeik bemutatására. Nagyon fontos, hogy elutasítsuk az előítéletes viselkedést még akkor is, ha nem mi vagyunk azok, akiket az erőszak közvetlenül fenyeget – osztotta meg Lovas Irén az értékes és tanulságos gondolatokat a jelenlévőkkel.

A nap folyamán színes programokból válogathattunk: volt, aki a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívta fel a figyelmet, máshol egészségügyi ismereteket lehetett elsajátítani. Az Ajkai Rendőrkapitányság bemutatta a csapaterős felszerelést, ki lehetett próbálni az ittasságot szimuláló úgynevezett „részeg szemüveget” is. A Molnár Gábor Műhely Alapítvány bátorságpróbákkal készült. Az ide látogatók betekintést nyerhettek a fogyatékossággal élők mindennapjaiba, belekóstolhattak a kerekesszékes közlekedés nehézségeibe, a jelnyelvbe és különböző játékokba. A Buksi-suli kutyás műsora is a különböző hátrányokra irányította a figyelmet, hiszen süket, vagy szelektíven halló ebeket is szerepeltettek a zenés, trükkös bemutatójukban.

A színpadon egymást követték a színvonalas produkciók. Itt lépett fel tánccsoportunk is: 3 modern, pörgős táncprodukciót mutatott be nagy sikerrel, illetve idén alakult színjátszó csoportunk előadta Az elveszett kakas című produkcióját.

A devecseri Flare Beás zenekar fellépése után, akik autentikus zenével szórakoztatták a vendégeket, el kellett indulnunk haza, hogy másnap kipihenten érkezzünk a következő felkérésünkre.

 

                                                                                            

  Miklósi-Sikes Kinga

                                                                                              fejlesztő pedagógus