Esélyegyenlőségi Nap

Pillanatképek
Esélyegyenlőségi Nap
(2022. szeptember 23.)

15 fő ellátott részvételével

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány már hetedik alkalommal szervezte meg Ajkán, a Kossuth-parkban az Esélyegyenlőségi Napot. A rendezvény célja minden alkalommal az, hogy közelebb hozzák az egészséges embereket azokkal, akik fogyatékkal születtek. Az intézményvezető, Lovas Irén meghívására a városban működő szervezeteken túl, a megye számos területéről érkeztek szakemberek, illetve fellépők, akiknek lehetőségük adódott tevékenységeik bemutatására.
Idén is színes volt a programkínálat: a Buksi-suli kutyás műsora a különböző hátrányokra irányította a figyelmet, hiszen süket, vagy szelektíven halló ebeket is szerepeltettek a zenés, trükkös bemutatójukban. A szelektív hulladékgyűjtés fontossága a mai napon is a figyelem középpontjába került, egészségügyi ismereteket is el lehetett elsajátítani. A Molnár Gábor Műhely Alapítvány bátorságpróbákkal készült, betekintést nyerhettünk a fogyatékossággal élők mindennapjaiba, belekóstolhattunk a kerekesszékes közlekedés nehézségeibe, a jelnyelvbe és különböző játékokba.
A színpadon egymást követték a színvonalas produkciók. Elsőként színjátszó csoportunk adta elő A lónak vélt menyasszony című vásári komédiát, majd Rigó Irén szavalta el Szalai Borbála: Csacsi című versét, végül, de nem utolsósorban tánccsoportunk lépett fel a Táncstílusok egyvelege, majd a Motto című produkciókkal.
Minden fellépő hatalmas tapsot aratott, azt is mondhatnám, ünnepeltük egymást összemosolyogva, összeölelkezve, nem számított, ki honnan érkezett, mit hozott magával, mindannyian MEGÉRKEZTÜNK, és mindannyian egy értéket képviseltünk.
A devecseri Flare Beás zenekar fellépése akaratlanul is megmozgatta minden porcikánkat. Az autentikus cigány zene mindenkinek a véréig hatolt.
Ma is egy remek rendezvény részesei lehettünk, sok ismerős arcba botlottunk, nagyon jól éreztük magunkat. A továbbiakban beszéljenek a képek.

                                                                                              Miklósi-Sikes Kinga
fejlesztő pedagógus