Gyógytorna

Darvastó

Gyógytorna

2021 májusától elkezdődött az ellátottaink mozgásszervi állapotának folyamatos felmérése, s a gyógytornát igénylők tornáztatása.
Azon ellátottak, akik hasonló problémákkal küzdenek, vagy azonos képességekkel rendelkeznek, a csoportos foglalkozások során társaikkal együtt, jó hangulatban javíthatnak saját állapotukon, s érhetik el közösen a kitűzött célokat.
Rövid távú célunk a fájdalom csökkentése, a szükséges izmok erősítése, a beszűkült mozgástartomány növelése, illetve a lakók állapotának szinten tartása. 
Hosszú távú céljaink közé tartoznak a mozgásszervi és kardio-pulmonális állapotuk további fejlesztése. 

A speciális, személyre szabott tornát igénylők számára lehetőség van egyéni foglalkozások keretein belül fejlődni. Ilyen esetekben van, hogy aktív mozgásgyakorlatokat, van, hogy passzív átmozgatást, vagy mindezek kombinációját alkalmazzuk a kívánt hatás eléréséhez.

A kerekesszékes ellátottak legalább heti egy alkalommal csoportos ülő tornán vesznek részt. A foglalkozások során aktív gyakorlatokkal átmozgatjuk a felső és az alsó végtagjaikat is. Az izomerősítéshez és a játékos feladatokhoz gyakran szivacslabdát használunk.


Darvastó, 2021. július 1.

 

                                                                                                                      Maródi Nikoletta

                                                                                                                      fejlesztő pedagógus