Lecsófesztivál Kamondon

Lecsófesztivál Kamondon

Lecsófesztivál Kamondon

2022. július 29-én örömmel vállaltuk a lecsó és immár málnafesztiválon való részvételünket Kamondon. 5 fős lelkes kis csapat várta, hogy az idei évben is megmutathassa lecsófőző tudományát.

Reggeli után bepakoltuk a főzési alapanyagokat és eszközöket az autóba és útnak indultunk. Elsőként érkeztünk a kamondi intézménybe, ahol ellátottaink már rutinosan mozogtak és később sok ismerőst köszöntöttek a társintézményekből. Igazi meleg nyári nap ígérkezett, így jól esett az árnyas fák alatt elfoglalni a főzőhelyünket. Felállítottuk a bográcsot, majd elkezdtük az alapanyagok előkészítését. Gördülékenyen ment a munka, mindenki kivette a részét belőle. Az idei év újdonsága a málnaszüret volt, melyre két ellátottunk ment, míg a főzés zajlott.

Csapatunk minden tagja megosztotta a szerinte „tuti” lecsó receptjét, így állt, vagyis főtt össze a MI lecsónk. Bár a szél megtréfált bennünket is, ezért különböző módszerekkel kellett szélárnyékot biztosítani. Egymás után kerültek a bográcsba az ízletes hozzávalók, majd kellő kevergetés után a finom illatok terjedése jelezte, hogy pontosan időre elkészült az ételünk. A zsűrihez került az első tányér étel, majd a terített asztalnál ellátottaink is nekiláttak az elkészült lecsó elfogyasztásának. A zsűrizést követően ebéd után izgatottan vártuk az eredményhirdetést… melyen a hat csapatból második helyet sikerült „kifőznünk”. Az eredménnyel mindenki elégedett volt, de a legfontosabb a jó hangulatú csapatmunka volt.

Kísérők: Tar Gábor, Molnár-Papp Gabriella