Üdülés Lentiben

Csoportkép az Orchidea Farm előtt
Üdülés Lentiben
2022. 09. 06 - 09.

2022. szeptember 6 – 9. között 16 fő ellátott 3 fő kísérővel Lentiben, a Denis Hotel és Apartmanban, valamint a város Gyógy- és termálfürdőjében pihent.
Nagy izgalommal várták a résztvevők az utazást, különösen az a néhány ellátott, akik először jártak az üdülőhelyen, de még azok is, akik hosszú évek óta rendszeresen visszajárnak. A szokásoknak megfelelően egy megbeszélés előzte meg az indulást, ahol tájékoztattuk az érintetteket a tervezett programokról, megbeszéltük a szobabeosztást, csomagolást, vásárlási igényeket.
Az utazás napján, a buszon felelevenítettük az előző Lentis nyaralások élményeit. Megérkezés után visszatérő vendégekként köszöntöttek bennünket szállásadóink. A szobák elfoglalása, kipakolás és a finom ebéd után az előre megrendelt kisbusszal Szlovéniába indultunk kirándulni. Első állomásunk a híres Lendvai Orchidea Farm volt, ahol nemcsak a különleges orchidea fajtákat csodálhattuk meg, hanem szebbnél szebb, meleg éghajlathoz szokott és ott nevelkedett fa és növényfajtákat, köztük például a vanília rudat, ananászt, banánt is. Utána egy fagyizóban hatalmas adag fagylalttal hűsítettük magunkat, majd megcsodáltuk a Makovecz Imre világszerte ismert magyar építész által tervezett Lendvai Színházat és a benne látható kiállítást. Onnan a Lendvai hegyre vezetett az utunk a híres Cuk család pincészetébe, ahol egy íz élmény túrán vehettünk részt. Vendéglátónk nagy szeretettel és humorral mutatta és magyarázta el több borfajta készítési technikáját. A kóstoló mellé meleg, frissen sütött, házi csavart perecet is kaptunk, valamint saját készítésű szőlőlevet. Az ott eltöltött kellemes idő után a hosszúfalu hegyen található 53,5 méter magas Vinarium torony kilátójáról Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria síkságát és hegyvidékét tekintettük meg. Este kellemesen elfáradva, új élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza a szállásunkra.
A második napot a Gyógy- és termálfürdőben töltöttük, ahol mindenki kipróbálta a különböző hőmérsékletű medencéket, igénybe vette az élményszolgáltatásokat. A jó időt kihasználva a szabadtéren, pihenőágyakon pakoltunk le. Az ebédet a szállásunk éttermében fogyasztottuk el, majd délután desszertként nem maradhatott el a megszokott mini fánk, ahol a tulajdonos már régi ismerősként, név szerint köszöntötte ellátottainkat. Vacsora után többen besétáltak a városközpontba, vagy a közeli parkba.
A következő nap délelőtt a megunhatatlan piacozás és vásárlás volt a program. Itt is sokan a megszokott üzletbe tértek be, ahol örömmel fogadták őket az árusok. Délután az esősre forduló idő miatt a fürdő benti pihenőrészlegében és élményfürdő medencéiben töltöttük az idő nagy részét. Természetesen a mini fánkozás ettől függetlenül nem maradhatott el. Kellemesen elfáradva fogyasztottuk el a finom vacsorát, majd néhányan egy rövid sétát téve, többen beszélgetéssel, pakolással töltötték az estét.
Az utolsó nap reggeli után a hazautazás miatt kissé szomorkásan, de élményekkel gazdagodva vártuk a buszunkat. Nagy ölelésekkel és a mihamarabbi viszontlátás reményében búcsúztunk vendéglátóinktól. Mindenki nagyon jól érezte magát, már a hazafele úton azt kérdezték, hogy mikor megyünk legközelebb.

                                                                                         
                 Holczer Edina
  fejlesztő pedagógus