Hitélet december

foglalkozás

Hitélet

2022. December

 

December havában természetesen az Advent, Szent Miklós és a Karácsony ünnepkörének eseményei köré fonódtak. Elsőként az ünnepkörre hangolódva az adventi hagyományokat elevenítettük fel és az adventi koszorút közösen elkészítettük, díszítettük, miközben az azon lévő gyertyák színét és meggyújtási sorrendjét vettük át hétről hétre és annak hitéleti szimbolikáját.

Mikulás közeledtével Szent Miklós püspök történetét hallgathatták meg a lakóink és számos dalt is énekeltünk a témában, melyeket később az intézménybe látogató Mikulásoknak is nagy lelkesedéssel adtak elő.

Egész adventi időszak alatt, de karácsony közeledtével egyre inkább a karácsonyi daloké volt a szerep, melyeket intézményünk karácsonyi programján is előadtak, mind közös, mind egyéni fellépések formájában. Karácsony kapcsán Jézus születésének csodáját, az Isten megtestesülésének okát, misztériumát és jelentőségét vettük át, amihez több történetet is felelevenítettünk a Bibliából. Mindehhez társult A Születés című film levetítése is, ahol Jézus születésének előzményeit tekinthették meg lakóink, egy remek filmadaptáció formájában, mely a kor hangulatát is jelentősen átadja.