Kamond

Adventi készülődés

2021. november 24-én kreatív kézműves foglalkozás keretében adventre készülődtünk az ellátottakkal. Papírból, termésekből ragasztással és színezéssel dekorációkat, díszeket készítettünk az osztályokra. Van aki színezett, mások kivágták a dekorációkat és az ügyesebb kezűek összeragasztották azokat. Az ellátottak ötleteket is adtak egymásnak a díszek készítésével kapcsolatosan.

Táncház

2021. október 29-én Retro zenés táncos délelőttöt tartottunk az intézmény ellátottjai részére. A foglalkoztatóban táncparkettet alakítottunk ki. Régi ismert retró slágerekre táncoltak és énekeltünk, a férfiak felkérték a hölgyeket.  „Fergeteges” volt a hangulat, mindenki nagyon jól érezte magát.

 

Megemlékezés

2021. október 27-én Halottak napi megemlékezés volt intézményünkben.

Déri Péter Atya felkérésünkre ünnepi liturgiát tartott a Milleniumi emlékkőnél, ahol egy díszmécsest helyeztünk el halottaink emlékére, s imádkoztunk elhunytaink üdvösségéért.

A liturgia végén Péter Atya megáldotta és felszentelte az emlékkövet.

Szent Mise

2021. szeptember 30. –án a Kamondi intézmény ellátottjai és dolgozói együtt emlékeztek meg Szent Mihály arkangyalról szentmise keretében. Bédi Péter atya a prédikációban felhívta figyelmünket, hogy őrangyalaink születésünktől halálunkig kísérnek bennünket, és a minket körülvevő gonosz erők elleni küzdelmünket segítik. Imádkozzunk, hogy a jó erők győzzenek bennünk mindennapjainkban.