Kamond

Borgáta fürdőzés

2021.július 15-én a Borgátai termálfürdőbe töltöttünk egy kellemes délelőttöt. Magas minőségű fürdőközpont, gyógyvízzel. A gyógyvíz nyugtató hatással volt a csoportra. Mindenki jól érezte magát, sokat úszkáltak, kihasználták a víz adta három dimenzióban való mozgás szabadságát. Ellátottjaink fagyiztak, majd elfogyasztottak egy finom ebédet.

Játék-Szín-Ház

2021. június 25.-én a Kamondi intézmény első alkalommal megszervezte a Játé-Szín-Ház kulturális vetélkedőt. A meghívott társintézmények négy meghirdetett kategória közül választhattak.  Különböző színes produkciókkal léptek színpadra. A zsűrinek is nehéz dolga volt a helyezések tekintetében, ugyanis jobbnál jobb előadásokkal álltak színpadra a versenyzők.

Gyógynövényekkel való ismerkedés

Az általunk gyógynövényként ismert növényeken túl beszéltünk fűszerekről, gyümölcsökről, zöldségekről, és egyéb élelmiszernövényekről, amelyek számunkra elérhetőek.  Beszéltünk az immunrendszer és a légző szervrendszer alapvető működéséről, és azokról a számunkra könnyen hozzáférhető növényekről, amelyek hozzájárulnak ezek egészségéhez, mint pl. : Kamilla.

Kirándulás

A kijárási korlátozás feloldását követően kirándulást szerveztünk ellátottjaink részére. Balaton – Szigliget – Tapolca. Keszthelyen a Festetics kastélyba látogattunk, ahol megtekintettük a kiállításokat, ezt követően elfogyasztottuk az ebédet. Lakóink aktívak érdeklődőek voltak. Városnézéssel folytattuk a napot, zárásként fagyiztunk, kávéztunk. Mindenki kellemesen elfáradt.