Kamond

Laska gomba termesztés

A világ gombatermésének 70%-át 3 gombafaj adja: csiperke, shiitake és laskagomba. A Kamondi intézményben a  fejlesztő foglalkoztatásában új termék bevezetéseként  zsákos laskagombát termelnek. A laskagombát elsősorban saját konyhánk használja fel alapanyagként. Terveink szerint a laskagomba termelésének mennyiségét bővíteni fogjuk, hogy a társintézményeink konyhájára is kerüljön.

Megemlékezés a költészet napjáról

A magyar költészet napját  Magyarországon  1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben megemlékezünk ellátottjainkkal a költészet napjáról. A foglalkozást egy 20 kérdésből álló tesztel indítottunk. A kérdéseket József Attila életútjából merítettük. A férfi és a női gondozási egységek mérték össze tudásukat.

Sport nap

Tavaszköszöntő sport napot tartottunk. Különböző állomások álltak ellátottjaink rendelkezésére, ahol részt vehettek s feladatokon. Célba dobás, labda játék, tollaslabda, aerobic.  A napsütés, a mozgás jó hatással volt lakóinkra. Egészséges verseny szellem dominálta a foglalkozást.

Színház világnapja

A színház világnapjáról nagycsoportos foglalkozás keretein belül emlékeztünk meg. Mivel a bábszínház ünnepe március 21 és a színház világnapja március 27-e, ezért a bábművészetről is említést tettünk.
Két mesét adtunk elő bábok használatával: A kiskakas gyémánt félkrajcárja (népmese) A róka meg a nyúl. Ezt követően érdekességeket gyűjtöttünk össze a színházi világnap alkalmából:

Sakk vetélkedő

Intézményünkben a sakkozás nagy népszerűsége annak köszönhető, hogy a sakk sport, játék, művészet egyszerre. Művészet mert esztétikai élményt nyújt, javítja ellátottaink figyelem és koncentrációs képességeit, valamint a fegyelmezett viselkedési formák elsajátításában is nagy jelentőséggel bír. Három csapat versenyzett, valamint 3 fős zsűri pontozta.

Március 15

Az 1848–49-es szabadságharc a magyar nemzet történetének Magyarországon talán legismertebb háborús konfliktusa. Annak elhatározását, hogy ezt a 12 pontos kérvényt az országgyűlésnek , vagy az országos ellenzéki választmánynak nyújtsák be, a március 14-én délután tartandó gyűlésre halasztották.