Lesencetomaj

Reto Disco

2021. július 8-án megrendezésre került a Retro disco táncos-zenés rendezvény. A lakók nagy érdeklődéssel fogadták a mulatságot. Felcsendültek a 70-es, 80-as, 90-es legnagyobb slágerei. Együtt táncoltak a lakók a segítőkkel, énekelték az ismert zenéket. Az önfeledt hangulatot fokozta a hűsítő limonádé és a zsíros kenyér, melyet jóízűen fogyasztott mindenki.

Védekezés a hőség ellen

Az elmúlt időszakban tapasztalt kánikula, mely várhatóan visszatér a következő napokban nagy megterhelést jelent az emberi szervezetnek. Ennek enyhítése érdekében a felfrissülés minden módját igyekszünk biztosítani az ellátottak és dolgozók részére a nagy melegben, így kialakítottunk két párakaput, melyek segítségével a hőség elviselhetőbb lesz mindenki számára.

Kirándulás Lesenceistvándra

A Lakóotthonszerű lakhatás ellátottaival a szomszéd településre, Lesenceistvándra kirándultunk.  A túra alatt hallgathattuk a madarak csicsergését, találkoztunk mókussal, nyúllal.  A lesenceistvándi Mária kápolnánál megpihentünk, közösen imádkoztunk, gyönyörködtünk a panorámában, majd folytattuk a sétát a lesenceistvándi levenduláshoz, amely már szépen virágzik, illatozik.

Úrnapi szentmise és körmenet

Az Úrnapi katolikus ünnepen pünkösdvasárnap után két héttel az oltáriszentséget ünnepli az egyház szentmisével és körmenettel. Ennek alkalmából a Lakóotthonszerű ellátás lakói felkérésre lelkesen segítettek virágdíszbe öltöztetni az intézmény előtti sátrat, majd szép számmal vettek részt a szentmisén és a körmeneten is, melyen az intézmény lakója vitte a keresztet. 

 

Májusfa kitáncolása

„A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma.” A hagyományokhoz híven, június elején Májusfa kitáncolást tartottunk intézményünkben. A Lakóotthon szerű lakhatás lakói tánccal készültek a résztvevőknek, majd hívva társaikat, elkezdődött a mulatság. Miután mindenki kitáncolta magát és kellően megéhezett, zsíros kenyérrel és limonádéval kedveskedtünk. Jó hangulatban telt a délelőtt.