2022. év végi visszatekintés

Kreatív adventi koszorú

2022. év végi visszatekintés

Karácsonyi előkészületek és ünnepvárás

A karácsony a kereszténység második legjelentősebb ünnepe, ezért mindig nagy hangsúlyt fektetünk az előkészületekre és az ünnep igazi megélésére. 

Az adventi időszak kezdetével minden gyertyagyújtást közös imával, énekléssel, és az ünnepre való készülődéssel töltöttünk. Már az első gyertya meggyújtása reményt hozott számunkra, mellyel egyre közelebb kerülünk Üdvözítőnk eljöveteléhez. Majd december 8-án a szeplőtelen fogantatás ünnepén közös szentmisén vettünk részt, megköszönve Szűz Mária segítségét.

A hétvégi megemlékezések, felolvasások mindig közelebb hozták az ünnepet.                                            

„Karácsony készül emberek, tiszták és szépek legyetek!! /Wass Albert/

Úgy gondoltuk, vigyünk egy kis színt a decemberi rohanós mindennapokba és tartsunk egy fura szokáshoz kapcsolódó napot.

Ez a nap nem tudni, hogy minek köszönheti népszerűségét, az viszont biztos, hogy egész komoly kis szokás vált belőle világszerte.

Olyannyira, hogy december minden harmadik péntekén, ezúttal december 16-án az emberek országszerte lecserélik a csinos ruhákat a valamivel ünnepibb, de korántsem olyan szép ruhára a Csúnya Pulóverek Napja alkalmából.

Ezért december 16-án mi is felvettük a karácsonyi pulcsinkat, csatlakozott hozzánk kamondi telephelyünk ezzel teremtettünk jó hangulatot, vidámságot lakóinknak és dolgozóinknak

 Csodás december a Lakóotthonban

A december számos érdekes és örömteli programot tartogatott számunkra. A közös vasárnapi gyertyagyújtások, éneklések, imádságok, szentmisék emelték az ünnepvárás hangulatát. Mindig valami más program, sütés, kézművesfoglakozás és közös beszélgetések teljessé tették számunkra a karácsony várás fontosságát. Az ünnep igazi üzenetét azonban a szentgyónás és az ünnepi szentmise közvetítette.  Így a karácsony szent ünnepét is közösen szeretetben, békességben tölthettük el.

Karácsonyi szentmise

Elérkezett a várva-várt karácsony. 2022. december 23-án 10.00 órakor az otthon lakói, munkatárasai, gondnokok karácsonyi szentmisén vettek részt a Szent Anna - templomban Lesencetomajon.

A mise előtt a lakók az atyánál megbánták bűneiket, hogy tiszta lélekkel vehessenek részt a szertartáson. A templomban ünnepi hangulat fogadott bennünket, a feldíszített karácsonyfák látványa, a csend, mindenkit megérintett. A lakók nagy izgalommal várták a szentmise kezdetét.

Az atya a szeretetről, összetartozásról, megbecsülésről beszélt a prédikációjában. A szertartáson a rendszeresen templomba járó lakók aktívan vettek részt. A mise végén sokan áldoztak is. Erős hittel, békeséggel tértünk vissza az intézetbe. 

Ezután már nagyon készültünk a szilveszterre, amely egész napos jó hangulatot, bulizást, közös játékokat tartogatott, melyet éjféli koccintással koronáztunk meg.