A magyar népmesék világnapja

A Magyar Népmesék Napja felirat népi motívumokkal díszítve

A magyar népmesék világnapja

2022. szeptember 30.

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

Ennek apropóján rendeztük meg intézményünkben 2022. 10. 05-én mesedélelőttünket.

Előzőleg kreatív foglalkozáson készítettünk magyar népmesés motívumos molinót, amit a Faház ebédlőben díszítésként használtunk

A programon résztvevők először négy ismert magyar népmesét tekintettek meg. A látottak után azt  kértük, töltsék ki a kvízt, amit a lejátszott mesékből állítottunk össze.

Az agytorna után színes ceruzát ragadva mindenki lerajzolhatta kedvenc mesefiguráját, vagy kedvenc hősét. Miközben készültek a szebbnél szebb alkotások,  a Kisgömböc történetét olvastuk fel. Az aktív részvételt édeséggel jutalmaztuk, amit a program után jóízűen el is fogyasztottak ellátottjaink.

A jókedvű, mesés délelőtt után azt határoztuk el, hogy minden évben folytatjuk ennek a rendezvénynek a megszervezését, szeretnénk hagyományt teremteni.