MÉZESKALÁCS SÜTÉS

MÉZESKALÁCS SÜTÉS


2013. DECEMBER 18.


 


A karácsonyfa legelső dísze, mint a valódi alma, dió, egyéb gyümölcsök mellett a család valamennyi tagja által közösen készített mézeskalács volt. A természetes anyagokból készült nagyon finom süteményt valójában már jóval Karácsony előtt elkészítették, fémdobozokba zárták, és az ünnep napján színes szalagokkal a fára függesztették.


Napjainkban ismét kedvelt lett a mézeskalács, illata készítéskor belengi az egész lakást. A közös tevékenykedés segít ráhangolódni az ünnepre, és a rohanó világban jut egy kevés idő egymásra is.


Ezt tettük mi is a mai napon az Intézményünkben lakók segítségével.


Íme a különleges receptünk:


Hozzávalók: 90 dkg finomliszt


25 dkg kristálycukor


2 dl olvasztott méz


10 dkg margarin


3 dl tej


1-1 evőkanál őrölt fahéj, és gyömbérpor


1 evőkanál szódabikarbóna


A hozzávalókat összegyúrjuk, 12 órára hideg helyre tesszük. Cipót formálunk belőle, kinyújtjuk, majd különböző formájú szaggatók segítségével kiszaggatjuk.


Kellemes időtöltést, és jó étvágyat kívánunk