Köszöntő

Köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 8. sz. telephelye Veszprém Ördögárok utca 5. honlapján.

Aktualitások

Ebben az évben is sikerült megszerveznünk lakóinknak az 1 hetes nyaralást. Idén a gyógyfürdőjéről híres Igalra esett a választásunk. Végig nagyon jó időt fogtunk ki, minden nap reggeltől estig a gyógyfürdőben áztattuk magunkat, kipróbálva az összes medencét. A strand területén nyaraló, fürdőző emberek elfogadóak voltak fiataljainkkal, szívesen beszélgettek is velük.

Kamond

2022. 06. 24.

 

2022. június 24-re meghívást kaptunk Kamondról a másodszor megrendezésre kerülő KUL-TÚRA rendezvényre, melyet Devecserben a Művelődési Központ udvarán tartottak meg.

Amikor megérkeztünk, már főtt a finom ebéd.

Délelőtt 9-kor indultunk el az Intézményi autóval és 1 dolgozói autóval Bakonybélbe 202.06.15-én

Az oda vezető út 35 perc volt, szerpentines szép tájakon jártunk. Fiataljaink az ablakból csodálkozva nézelődtek.

A Bakonybéli csillagdában egy fiatal idegenvezető fogadott bennünket, aki végégkalauzolt bennünket az egész kiállításon.

2022. május 30.

Anyáknapja a Gondozóházban

 

2022. május 30-án 10 órakor tartottuk az Anyák napi  ünnepséget a Gondozóházban.

Lakóink az alkalom elején húsz perces műsorral kedveskedtek, a  megjelent édesanyáknak.

A végén saját kezűleg készített textil szívecskével és magunk kertjében termett virággal ajándékoztuk meg minden édesanyát.

A Nagyböjtben 2022.04. 07-én ellátogattunk a Szent László templomba, ahol meghallgattuk a templom kórusa előadásában,  Sillye Jenő gitáros keresztútját. Ezzel ráhangolódtunk az ünnepre.

Feltöltődve lélekben gazdagodva érkeztünk haza.

Végre süt a nap, nem fúj a szél Veszprémben.

 A mai napon 2022. 03.21-én a Gondozóház lakóival felkerekedtünk és elsétáltunk a közeli kiskertekhez.

Amikor odaértünk, megvizsgáltuk a pattanó rügyeket és lakóink próbálták felismerni a kiskertben található növényeket.

Jókedvűen, kipirulva érkeztünk vissza.

Ezen a napon  az ebéd is jobban esett.

 

Március 15-ére egész héten kézműves foglalkozások keretein belül különböző technikákkal nemzeti színű zászlót, kokárdát és tulipánt készítettünk. 2022.03.11-én délelőtt ünneplőbe öltözvekokárdát kitűzve, emlékeztünk meg az 1848-as Szabadságharcról. Közösen elénekeltük a Himnuszt, elszavaltuk a Nemzeti dalt, felolvastuk a 12 pontot, megbeszéltük az eseményeket és ide illő énekeket énekeltünk.

A farsangi időszakban a Gondozóházba lépve, egy ember nagyságú bohocot készítettünk közösen. Minden fiatal a saját kézlenyomatával díszítette a bohóc testét. Március 24-én Farsangi mulatságot tartottunk a Gondozóházban. A fiatalok szívesen öltöztek be, sokat nevettünk a jelmezeken. Idén is széköltöztetős és székfoglaló játék keretében mérhették össze ügyességüket.