Köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 4. sz. telephelye Kamond honlapján.

Örülök, hogy a szociális ellátások között honlapunkra talált, bízom benne, hogy itt minden fontos információhoz hozzájut, ami Önt érdekli intézményünkkel kapcsolatban. 

Aktualitások

Bábjáték

A bábjáték a művészet ősi ága. Komplex hatása abban rejlik, hogy sokféle képességet fejleszt, annak is, aki nézi és annak is, aki játssza. Képekben gondolkodik, de erős dramaturgiára épül. A bábjáték sokoldalú, komplex hatása miatt nagyon alkalmas módszer a személyiség fejlesztésére. 

Gofri sütés

A nagy sikerre való tekintettel lakóinkkal ismét sütöttünk gofrit. A támogatott lakhatásra való felkészülés jegyében a sütés előtt átbeszéltük a tésztakészítés menetét és a bevásárló listát. Ezután ellátottaink lelkesen segédkeztek a sütögetésben.

Lakóink a szilva és a baracklekváros gofrit jóízűen elfogyasztották. 

Rejtvényfejtő party

A keresztrejtvény-fejtés az egyik legegészségesebb hobbi. Nemcsak remek időtöltés, hanem az agyunknak is jót lesz és nem utolsó sorban kedvünknek is. Intézményünk vidám fejtörő rejtvényekkel és találós kérdésekkel készült a lakóknak.

A megfejtések átbeszélésekor rengeteg kreatív megoldás született. Utána lakóink saját találós kérdésekkel készültek. A délelőtt nagyon vidáman telt el.

Májusfa állítás

Az idei májusfa állítás kisebb előkészületet igényel, mivel különleges díszítéssel dobtuk fel. A fát már előző nap kivágták és lehántolták a férfi lakók. A mai nap délelőttje során mentálhigiénés munkatársak irányításával és közreműködésével szalagokkal feldíszítették ellátottaink a fát, de sajnos a májusfánknak ütközött egy söprűn közlekedő boszorkány.

Mentálhigiénés Szakmai Műhely

Mentálhigiénés Szakmai Napot szerveztünk integrált intézményünkben dolgozó terápiás munkatársainknak.

A Részlegvezető Asszony köszöntése után a mentálhigiénés szakmai dokumentációkat beszéltük át. Sok hozzászólás érkezett a témakörben. Ezután a kompetencia határokat feszegettük és átbeszéltük az intézményekben fellelhető különbségeket.

Oldalak