Köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 4. sz. telephelye Kamond honlapján.

Örülök, hogy a szociális ellátások között honlapunkra talált, bízom benne, hogy itt minden fontos információhoz hozzájut, ami Önt érdekli intézményünkkel kapcsolatban. 

Aktualitások

1956-os forradalomról és szabadságharcról való megemlékezés

A Kamondi intézmény ellátottjai megemlékezést tartottak az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Elsőként a himnusz hangzott el, majd ezt követően Szabó László Dezső Október 23.-i  versét szavalták részletekre bontva ellátottjaink, hiszen így adja vissza a forradalom sokszínűségét a vers sokféle hangon történő megszólaltatása.

Augusztus 20

2020 augusztus 19-én megemlékeztünk nemzeti ünnepünkről. Rövid összefoglaló történettel nyitottuk az ünnepséget, majd levetítettük „István a királyt” Lakóink körében nagy sikert aratott. Az augusztus 20-ai ünnep kihagyhatatlan része a kenyéráldás. Említést tettünk az ünnep eredetéről, ehhez fűződő hagyományról, valamint a vallási háttérről.

Kerti Party

2020 augusztus 7-re tervezett Kamondi X. lecsófesztivál a kialakult pandémiás helyzet miatt meghiúsult. A hagyományt megőrizve a lecsófesztivál miniatűr változatát megtartottuk ellátottainknak, kerti party formájában. A zene, a tánc, és a jó idő fergeteges hangulatot varázsolt. Mindenki kedvéra választhatott a különböző zeneműfajokból. Ebédre ízletes lecsóval kedveskedtünk lakóinknak.

Lángos sütés

Disco partival egybekötött lángos sütést szerveztünk lakóinknak. Célunk, a kikapcsolódás, a szabadidő hasznos eltöltése volt, valamint a támogatott lakhatásra való felkészítés. Képességeiknek, készségeiknek megfelelően segédkeztek a sütés különböző munkafolyamataiba.  Lángos receptek hangzottak el, régi élményeket elevenítettek fel.

Oldalak