Köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 4. sz. telephelye Kamond honlapján.

Örülök, hogy a szociális ellátások között honlapunkra talált, bízom benne, hogy itt minden fontos információhoz hozzájut, ami Önt érdekli intézményünkkel kapcsolatban. 

Aktualitások

Megemlékezés a költészet napjáról

A magyar költészet napját  Magyarországon  1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben megemlékezünk ellátottjainkkal a költészet napjáról. A foglalkozást egy 20 kérdésből álló tesztel indítottunk. A kérdéseket József Attila életútjából merítettük. A férfi és a női gondozási egységek mérték össze tudásukat.

Sport nap

Tavaszköszöntő sport napot tartottunk. Különböző állomások álltak ellátottjaink rendelkezésére, ahol részt vehettek s feladatokon. Célba dobás, labda játék, tollaslabda, aerobic.  A napsütés, a mozgás jó hatással volt lakóinkra. Egészséges verseny szellem dominálta a foglalkozást.

Színház világnapja

A színház világnapjáról nagycsoportos foglalkozás keretein belül emlékeztünk meg. Mivel a bábszínház ünnepe március 21 és a színház világnapja március 27-e, ezért a bábművészetről is említést tettünk.
Két mesét adtunk elő bábok használatával: A kiskakas gyémánt félkrajcárja (népmese) A róka meg a nyúl. Ezt követően érdekességeket gyűjtöttünk össze a színházi világnap alkalmából:

Sakk vetélkedő

Intézményünkben a sakkozás nagy népszerűsége annak köszönhető, hogy a sakk sport, játék, művészet egyszerre. Művészet mert esztétikai élményt nyújt, javítja ellátottaink figyelem és koncentrációs képességeit, valamint a fegyelmezett viselkedési formák elsajátításában is nagy jelentőséggel bír. Három csapat versenyzett, valamint 3 fős zsűri pontozta.

Március 15

Az 1848–49-es szabadságharc a magyar nemzet történetének Magyarországon talán legismertebb háborús konfliktusa. Annak elhatározását, hogy ezt a 12 pontos kérvényt az országgyűlésnek , vagy az országos ellenzéki választmánynak nyújtsák be, a március 14-én délután tartandó gyűlésre halasztották.

Nőnapi műsor

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án  tartanak. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.

Palacsinta sütés

„A lelki egészséghez a konyhán keresztül is vezethet az út.” Pozitív lélektani hatásai is vannak a sütésnek. Örömmel sütnek - főznek, szeletelnek. Ellátottaink képességeiknek, készségeiknek megfelelően segédkeztek a sütés összes folyamatában. Különböző palacsinta receptek hangzottak el, régi élményeket elevenítettek fel. Az elkészült palacsintákat jóízűen fogyasztották.

Sportnap

A rendszeres sportolás, mozgásos tevékenység hozzátartozik ellátottaink életéhez. A pandémiás időszakban fokozottan figyeltünk, figyelünk, hogy heti rendszerességgel valamilyen sporttevékenységet végezzenek. Az idei év első sport vetélkedőjén nagy lelkesedéssel vettek részt. Kiscsoportokban szerveződtek, különböző feladatokat kellett teljesíteniük.

Farsangi jelmez bemutató

Minden évben lakóink türelmetlenül várják a farsangi időszakot, a farsangi fánk sütést, valamint a farsangi mulatságot. Sajnos az idei évben kénytelenek voltunk a hagyományoktól eltekinteni. Három fős zsűrit állítottunk össze, akik pontozták a különböző jelmezeket. A farsangi jelmezt öltött dolgozók és ellátottak a jelmezüknek megfelelő kis bemutatóval készültek, vers - ének formájában.

Oldalak