Köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 4. sz. telephelye Kamond honlapján.

Örülök, hogy a szociális ellátások között honlapunkra talált, bízom benne, hogy itt minden fontos információhoz hozzájut, ami Önt érdekli intézményünkkel kapcsolatban. 

Aktualitások

Lángos sütés

Disco partival egybekötött lángos sütést szerveztünk lakóinknak. Célunk, a kikapcsolódás, a szabadidő hasznos eltöltése volt, valamint a támogatott lakhatásra való felkészítés. Képességeiknek, készségeiknek megfelelően segédkeztek a sütés különböző munkafolyamataiba.  Lángos receptek hangzottak el, régi élményeket elevenítettek fel.

A Föld Napja

2020. április 22-én kiscsoportos foglalkozás keretein belül megemlékeztünk a Föld napjáról. A kialakult járványhelyzet miatt, a foglalkozásaink csökkent létszámmal valósulnak meg, betartva az előírásokat. Beszélgettünk a föld kialakulásáról, felépítéséről, a kontinensekről, valamint arról a folyamatról, amely 3,5 milliárd éve indult el, amelyet élet néven foglalunk össze.

Szívek az ablakokban

A Kamondi intézmény ellátottai is csatlakoztak a  „Szívek az ablakokban” indult országos kezdeményezéshez. Ezáltal szeretnék megköszönni és  kifejezni hálájukat a szociális intézményben dolgozó munkatársaknak.  A mai napon rengeteg piros szívecske készült amelyeket ellátottaink rajzoltak, színeztek,  kivágtak, valamint kihelyezték az ablakokba.

Nőnap

Hagyományainkhoz híven az idei évben is férfi ellátottaink zenés, verses műsorral köszöntötték a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából. A műsor végén a manuális foglalkoztatás keretein belül hajtogatott színes virágokkal ajándékozták meg a nőket. Fekvő betegeinkre is külön figyelmet fordítottunk, őket egy vers kíséretében ajándékozták meg egy szál virággal.

Fánk sütés

A farsangi időszak utolsó napját is mozgalmasan töltöttük, ugyanis csörögefánkot sütöttünk. A támogatott lakhatásra való felkészítés is fontos szerepet játszik az ilyen jellegű foglalkozásoknál. Az önállóságra való felkészítés elmaradhatatlan ellátottaink életében. A meglévő készségek, képességek felmérése, és ezek szinten tartása, erősítése.

Oldalak