Köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye 4. sz. telephelye Kamond honlapján.

Örülök, hogy a szociális ellátások között honlapunkra talált, bízom benne, hogy itt minden fontos információhoz hozzájut, ami Önt érdekli intézményünkkel kapcsolatban. 

Aktualitások

Államalapító Szent István király ünnepi szentmise

Hagyomány intézményünkben hogy Szent István államalapító királyunk ünnepén, idén augusztus 14-én, az intézmény ellátottai és dolgozói részt vesznek a mentálhigiénés csoport által megszervezett katolikus szentmisén. Az eredeti tervtől, ami a  mise helyszínét illeti, el kellett tekintenünk az időjárás miatt.

Kamondi Lecsófesztivál

2019.augusztus 9-én került megrendezésre a IX. Kamondi lecsófesztivál. Hagyományainkhoz híven az idei évben is színes programokkal készültünk. A kulturális műsorról a Kamondi Napraforgó csoport gondoskodott. Zenés táncos produkciókkal készültek. Kéri István ellátottunk a kosárfonást mutatta be,továbbá kézműves foglalkozás, csillámtetoválás, valamint lufi hajtogatás várta az érdeklődőket.

Kamond Falunap

Az önkormányzat felkérésére ellátottainkkal kulturális műsort adtunk elő, melyre lelkiismeretesen készültünk. Táncos-zenés műsorunkat a közönség nagyra értékelte, velünk énekelték a dalokat. A szereplést követően az önkormányzat szeretetvendégségben részesített bennünket. A rendezvényen résztvevő helyi és vendég  gyermekeknek csillám tetoválásokat készítettünk.

Kirándulás Budapesten

2019.06.26-án 35 fő ellátottal ellátogattunk a Budapesti állatkertbe. Az állatok megtekintése, valamint az állatsimogató különös élményben részesítette kirándulóinkat. A nagy hőséget jégkrémmel, valamint hideg üdítővel és ásványvízzel enyhítettük. Az állatkerti látogatást követően egy kisebb városlátogatást is beiktattunk, majd ezt követően mindenki jóízűen fogyasztotta a finom ebédet.

Mozgásfogyatékkal Élő Emberek Kulturális Fesztiválja

Holpert Jenőné meghívására vettünk részt a Fesztiválon.

Tánc kategóriában indultunk.

A repülj madár című ének zenéjét a soproni Fajkusz-banda játszotta fel nekünk, a stúdió munkákat Varga János a  Zalaegerszegi művészeti iskola művészeti vezetője csináltatta meg.

A Republic zenekar szállj el kismadár dalát vágtuk össze a népdallal.

Bábjáték

A bábjáték a művészet ősi ága. Komplex hatása abban rejlik, hogy sokféle képességet fejleszt, annak is, aki nézi és annak is, aki játssza. Képekben gondolkodik, de erős dramaturgiára épül. A bábjáték sokoldalú, komplex hatása miatt nagyon alkalmas módszer a személyiség fejlesztésére. 

Gofri sütés

A nagy sikerre való tekintettel lakóinkkal ismét sütöttünk gofrit. A támogatott lakhatásra való felkészülés jegyében a sütés előtt átbeszéltük a tésztakészítés menetét és a bevásárló listát. Ezután ellátottaink lelkesen segédkeztek a sütögetésben.

Lakóink a szilva és a baracklekváros gofrit jóízűen elfogyasztották. 

Oldalak