Köszöntő

Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye dákai telephelyének honlapján.

A honlap segítségével betekintést nyerhet otthonunk életébe. Fontos számunka, hogy lakóinknak valódi otthont teremtsünk, ahol a mindennapok hasznos, tartalmas megélése zajlik. Az ellátottak magas szintű ápolása mellett prioritást élvez lakóink fejlesztése, képzése, foglalkoztatása. Fontosnak tartjuk a meglévő ismeretek szinten tartását, valamint az új tevékenységekkel történő ismerkedést. Lehetőséget biztosítunk számukra a képességeiknek megfelelően szinten tartó, képességfejlesztő foglalkoztatáson való részvételre, továbbá sport- és szabadidős tevékenységek végzésére. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több külső helyszínen megrendezett integrált programon tudunk részt venni, folyamatosan bővül kapcsolati rendszerünk.

Aktualitások

Itt járt a Mikulás

Dákán járt a Mikulás! 

Ennek alkalmából, - az Új épület és Kiskastély részlegek szervezésében - Mikulás műsorral örvendeztették meg lakóinkat.

"Ellátottaink levelet írtak a nagyszakállúnak, melyet a posta továbbított. A manók felolvasták a kívánságokat a télapónak, majd sok szorgos kéz csomagolta az ajándékokat, pakolták fel a rénszarvasok húzta szánra". 

Ismét színházban járt a T épület

Ismét színházban a T-épület .  Most a Jókai bérletesek élvezhették az előadás nyújtotta kikapcsolódást.

Az óriás bábokkal, igényes, egyedi látványvilágú díszlettel készült élő zenés előadás magával  ragadta lakóinkat. A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, avagy Katinka kertje c. előadás a népmesei elemeken túl felelevenítette a hagyományos népdalvilágot is.

Életviteli szakkör az integráció jegyében

2018.november 13-án délután a lakóinkkal közösen vanília pudingot készítettünk „főzés nélkül”.

Ahogy láthatják is a képeinken mindenkit megpróbáltunk bevonni valamelyik munkafolyamatba.

Nagyon élvezték a lakók, ahogy a tejet és a pudingport egyensúlyozva egy nagy keverőtálba kellett önteni, vigyázva arra, hogy semmi ne boruljon ki.

Oldalak