Köszöntő

Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye dákai telephelyének honlapján.

A honlap segítségével betekintést nyerhet otthonunk életébe. Fontos számunka, hogy lakóinknak valódi otthont teremtsünk, ahol a mindennapok hasznos, tartalmas megélése zajlik. Az ellátottak magas szintű ápolása mellett prioritást élvez lakóink fejlesztése, képzése, foglalkoztatása. Fontosnak tartjuk a meglévő ismeretek szinten tartását, valamint az új tevékenységekkel történő ismerkedést. Lehetőséget biztosítunk számukra a képességeiknek megfelelően szinten tartó, képességfejlesztő foglalkoztatáson való részvételre, továbbá sport- és szabadidős tevékenységek végzésére. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több külső helyszínen megrendezett integrált programon tudunk részt venni, folyamatosan bővül kapcsolati rendszerünk.

Aktualitások

Őszi dekoráció készítése az Új épületben

2020. október 21.

Manuális foglalkozás keretén belül az Új épület ellátottai őszi dekorációt készítettek.
A koszorú alapra gesztenyét ragasztottak, a kartonpapírból formára vágott figurát kreppapírral és fonállal díszítették. Az így született színes babák az osztály folyósóit illetve ellátottaink szobáit díszítik. 

Októberi zenés délután az Új épületben

Az Új Èpület ellátottainak szórakoztatására ès kikapcsolódására klubdèlutánt tartottunk. Az ebèdet követően az ètkezőt pillanatok alatt táncparkettè alakítottuk ès kezdetèt vette a házibuli hangulatot idèző zenès mulatság. A hangulat ismèt remek ès felszabadult volt. A buli zárásakènt a Gólyafèszek Ètterem által kiszállított èltelt fogyasztották el lakóink. 

 

Manuális foglalkozás a Kastély falai között

A Kastély részleg lakóinak egyik kedvelt időtöltése a manuális foglalkozás, melyen hetente két-, három alkalommal örömmel vesznek részt. A foglalkozások mindig az adott évszakhoz, illetve közelgő ünnepekhez igazodnak. Az alkotni vágyó lakóinknak a foglalkozásokon fejlesztjük a finommotorikájukat, szem-, és kéz koordinációjukat.

Lecsóparti a Kiskastélyban

2020. október 8-én a Kiskastély részlegének ellátottjai lecsópartin vettek részt. 

Az elkészítendő ételhez szükséges alapanyagokat közösen készítettük elő. 

A főzés során mindenki nagy örömmel kevergette a készülő ételt. Közben beszélgettünk az alapanyagokról, illetve azok megtermelésének módjáról. 

Szépen terített asztalnál közösen fogyasztották el az ízletes ételt. 

Idősek világnapja a fokozott ápolást igénylő gondozási egységben

Október elsején a T-épület lakóival megemlékeztünk az Idősek világnapjáról. Versekkel, énekkel köszöntöttük korosabb lakóinkat, akik szintén néhány megható történet felolvasásával emlékeztek meg erről a napról. A műsor végén egy kis csokoládéval és nápolyival kínálták fiatal lakóink idősebb társaikat.

Oldalak