Köszöntő

Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye dákai telephelyének honlapján.

A honlap segítségével betekintést nyerhet otthonunk életébe. Fontos számunka, hogy lakóinknak valódi otthont teremtsünk, ahol a mindennapok hasznos, tartalmas megélése zajlik. Az ellátottak magas szintű ápolása mellett prioritást élvez lakóink fejlesztése, képzése, foglalkoztatása. Fontosnak tartjuk a meglévő ismeretek szinten tartását, valamint az új tevékenységekkel történő ismerkedést. Lehetőséget biztosítunk számukra a képességeiknek megfelelően szinten tartó, képességfejlesztő foglalkoztatáson való részvételre, továbbá sport- és szabadidős tevékenységek végzésére. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több külső helyszínen megrendezett integrált programon tudunk részt venni, folyamatosan bővül kapcsolati rendszerünk.

Aktualitások

Lovastanya látogatás

A  Kiskastély  lakói, 06.13-án lovastanya látogatáson vettek részt. Az ellátottak nagy lelkesedéssel és örömmel indultak el a kirándulásra. A tanyán megnézhették az állatokat: lovakat, kecskéket, bárányokat, kutyákat és macskákat is simogathattak. Aki elég bátorságot érzett hozzá, az fel is ülhetett a lóra, szakképzett oktatóval tettek néhány kört a legelőn.

Strandolás Pápán

Elindult a T-ben a strandszezon. A rekkenő hőségben alig vártuk már, hogy leszálljunk a buszról és nagyot csobbanhassunk a Várkertfürdő  medencéjében.      Labdázással, vízi tornával  szórakoztattuk magunkat, de az úszni tudók a mélyvízben  is bizonyíthatták tudásukat. 

A délelőtt végére megéheztünk, melyet lángossal csillapítottunk.

Várjuk a következő alkalmat.

Gofrisütés

Klubfoglalkozás keretében ma délelőtt gofrit sütöttünk az új épület lakóival. Az alaptésztát közösen készítettük el, majd a részfeladatokat egymás között megosztottuk. Felváltva sütöttük , majd kentük meg a gofrikat nutellával, lekvárral, végül az édességet tejszínhabbal koronáztuk meg.

Oldalak