Köszöntő

Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye dákai telephelyének honlapján.

A honlap segítségével betekintést nyerhet otthonunk életébe. Fontos számunka, hogy lakóinknak valódi otthont teremtsünk, ahol a mindennapok hasznos, tartalmas megélése zajlik. Az ellátottak magas szintű ápolása mellett prioritást élvez lakóink fejlesztése, képzése, foglalkoztatása. Fontosnak tartjuk a meglévő ismeretek szinten tartását, valamint az új tevékenységekkel történő ismerkedést. Lehetőséget biztosítunk számukra a képességeiknek megfelelően szinten tartó, képességfejlesztő foglalkoztatáson való részvételre, továbbá sport- és szabadidős tevékenységek végzésére. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több külső helyszínen megrendezett integrált programon tudunk részt venni, folyamatosan bővül kapcsolati rendszerünk.

Aktualitások

Jubileumi ünnepély Pápán

Ausztus 11-én délután a Nyárádi Lakóotthon lakói segítőjükkel menetrend szerinti busszal Pápára utaztak , hogy részt vegyenek a Magyar Honvédség 170 éves és a Magyar Légierő 100 éves jubileumi ünnepsége alkalmából rendezett eseményeken. Megtekintették a Fő téren kiállított járműveket, kipróbáltak néhány szimulátort, meghallgatták a katonazenekar rövid koncertjét.

Aszfaltrajz

A tegnapi nyári délutánon a „T” épület lakói Életvitel szakkör keretén belül, aszfaltkrétával készítettek különböző témájú alkotásokat. Lakóink közül sokan most először vettek a kezükbe ilyen típusú krétát, először nem is nagyon mertek az épület előtti térköves részre rajzolni.

Termálfürdő látogatás

2018. augusztus 2-án délelőtt a dákai telephely T- épületének lakói és kísérői a pápai Termálfürdőbe látogattak. Az idő nagyobb részében a benti csúszdákat és medencéket  részesítették előnyben a strandolók. Három ellátottunk ezen a napon járt először a pápai termálban.  Mindannyian megszámlálhatatlan alkalommal csúsztak le a csúszdán, hatalmas élmény volt számukra.

Főzőverseny a dákai falunapon

Dáka község önkormányzatának meghívására főzőversenyen vett részt a Kiskastély épülete. Az előkészületek már kora délelőtt elkezdődtek. Délben pedig közösen nekiláttunk főzni a kapott alapanyagokból az elkészítendő ételt. Délután a falunap zenés programjait hallgattuk végig, kézműves foglalkozáson vettünk részt. Ellátottjainak sikerült tartalmasan eltölteni a szombat délutánt. 

Nyaralás Borgátán

A dàkai telephely kiskastély részlegének ellàtottjaival 2018. 07. 23-tól 26-ig Borgàtàn nyaraltunk. A rossz idő ellenére vidáman, jó hangulatban telt az első délutàn. Közösen palacsintát sütöttünk, majd tàbornyitó zenés program következett. Màsodik nap màr mindenki nagyon vàrta a fürdőzést. A ragyogó időjàràsnak köszönhetően kellemes napokat töltöttünk a strandon.

Miénk a nap

2018. július 27-én pénteken került megrendezésre az intézmény Dákai telephelyén a „MIÉNK A NAP” elnevezésű program. Az ötlet, még az év elején született, amelynek célja az volt, hogy  legyen egy olyan nap, ami csak a lakóknak szól, értük van, ahol kikapcsolódhatnak, ismerkedhetnek más telephelyekről érkező ellátottakkal és egyszerűen csak jól érzik magukat.

Séta a faluban

Szerda délelőtt, 10 lakóval egy kellemes sétát követően betértünk Dáka vendéglátóegységébe, ahol az új épület lakói igénytől függően - melyek között szerepelt: fagyi, üdítő, gyümölcs ízesítésű alkoholmentes sör, kávé - egy kis frissítőt fogyasztottak. Ennek jegyében a hazaút jót beszélgetve, viccelődve, vidáman, gördülékenyen telt. 

Oldalak