Köszöntő

Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye dákai telephelyének honlapján.

A honlap segítségével betekintést nyerhet otthonunk életébe. Fontos számunka, hogy lakóinknak valódi otthont teremtsünk, ahol a mindennapok hasznos, tartalmas megélése zajlik. Az ellátottak magas szintű ápolása mellett prioritást élvez lakóink fejlesztése, képzése, foglalkoztatása. Fontosnak tartjuk a meglévő ismeretek szinten tartását, valamint az új tevékenységekkel történő ismerkedést. Lehetőséget biztosítunk számukra a képességeiknek megfelelően szinten tartó, képességfejlesztő foglalkoztatáson való részvételre, továbbá sport- és szabadidős tevékenységek végzésére. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több külső helyszínen megrendezett integrált programon tudunk részt venni, folyamatosan bővül kapcsolati rendszerünk.

Aktualitások

Kókuszgolyó készítés

Ellátottaink nagyon szeretik az édességet, ezért foglalkozás keretén belül, segítséggel, kókuszgolyót készítettek a Kiskastély részleg lakói. Az alapanyagokat a mentáhigiénés munkatárs készítette elő, majd sok szorgos kéz gyúrta össze a golyókat, melyet kókuszreszelékben forgattak meg. A finomság elkészítése közben jót beszélgettek, hamar elszaladt a délelőtt.

Kirándulás Székesfehérváron

Április 12-én a Nyárádi Lakóotthon lakói két segítő kíséretével kirándulni voltak Székesfehérváron. Menetrend szerinti buszjárattal érkeztek meg a városba, és helyi járattal mentek a Bory-várhoz. Nagy élvezettel mászták meg a tornyokat, megcsodálták a szép szobrokat, a csodálatos épületet, és a kertet. Ezután a belvárosban megnézték a középkori Nemzeti Romkertet, és a Hetedhét Játékmúzeumot.

Medvehagyma szedés

Intézményünk lakói a kastély részlegről, április 12-én csütörtöki napon medvehagymát szedni voltak a kupi erdőben.

A kellemes nyári időjárás meghozta a lakók hangulatát, sok medvehagymát szedtek, és kis pihenő után a szabadban fogyasztották el a szendvicsüket medvehagymával. A gyalogtúrával egybekötött kirándulás kellemes hangulatban telt el, mindenki kellemesen elfáradt.

Oldalak