Köszöntő

Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye dákai telephelyének honlapján.

A honlap segítségével betekintést nyerhet otthonunk életébe. Fontos számunka, hogy lakóinknak valódi otthont teremtsünk, ahol a mindennapok hasznos, tartalmas megélése zajlik. Az ellátottak magas szintű ápolása mellett prioritást élvez lakóink fejlesztése, képzése, foglalkoztatása. Fontosnak tartjuk a meglévő ismeretek szinten tartását, valamint az új tevékenységekkel történő ismerkedést. Lehetőséget biztosítunk számukra a képességeiknek megfelelően szinten tartó, képességfejlesztő foglalkoztatáson való részvételre, továbbá sport- és szabadidős tevékenységek végzésére. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre több külső helyszínen megrendezett integrált programon tudunk részt venni, folyamatosan bővül kapcsolati rendszerünk.

Aktualitások

Karácsony az otthonban

Az idei évi karácsony kicsit más volt, mint a korábbiak. A pandémia miatt minden osztály külön-külön ünnepelte meg az év legszebb ünnepét. 

A T épületben karácsonyi műsort követően nem maradhatott el az ajándékosztás, majd az ünnepi vacsora sem.

Az ez évi ünnepség igazán meghitten, békésen telt, remélve, hogy az új esztendőben minden visszaáll a régi kerékvágásba. 

Fogyatékossággal Élők Világnapja 2020

2020. december 04. péntek

 

Minden évben december 3-án a Fogyatékosok Világnapján együtt ünnepeljük a Mikulás érkezését is. 

Sajnos ez ebben az évben a pandémia miatt ez az esemény elmaradt, de az ÉFOÉSZ idén sem felejtette el ellátottainkat. 

Gyümölcsöt és szaloncukrot szállítottak lakóinknak. 

Köszönjük a felajánlást. 

 

 

 

Angyalbatyu

2020. december 03. csütörtök

Veszprém-Főegyházmegyei Karitász Angyalbatyu adománya a mai napon megérkezett ellátottainkhoz. Szijártó László igazgató személyesen adta át Hanich Ferenc intézményvezetőnek. Lakóink örömmel fogadták a felajánlást.

Köszönjük, hogy idei évben sem maradtunk ki a katolikus karitász ajándédékgyűjtő akciójából. 

 

'Adventi hírnök, friss fenyőág"

2020. november 27. 

A mai napon, a fejlesztő foglalkoztatásban résztvevő ellátottaink és segítőik énekszóval járták körbe az intézmény valamennyi részlegét, az épületek előtt megálltak, és az intézmény adventi koszorúját ezek után elhelyezték otthonunk bejáratánál. 

Az "Adventi hírnök" éneke közben meggyújtásra került az 1. gyertya is. 

 

Oldalak