Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük Önt a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye dákai honlapján.

Oldalunkat böngészve tájékozódhat a dákai otthonban nyújtott szolgáltatásokról, az intézménybe kerülés feltételeiről, ellátottaink szociális foglalkoztatásáról, a Házirendről, továbbá aktuális eseményekről és érdekességekről, az otthonban dolgozó vezető munkatársak elérhetőségéről.

Remélem, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások sokszínűsége és a családias légkör felkelti érdeklődését és személyesen is megkeres Bennünket, hogy segíthessünk.

Célunk, filozófiánk

Célunk, hogy lakóink számára szükségleteiknek megfelelő, személyre szabott szolgáltatásokat nyújtsunk, melynek során figyelembe vesszük és tiszteletben tartjuk életkorukat, egészségi állapotukat, képességeiket.

Munkánk során hangsúlyt helyezünk a családjuktól bármilyen okból elválasztott emberek emberi és állampolgári jogainak maradéktalan tiszteletben tartására és életvitelük segítésére. Alkalmazottainkkal szemben elvárás a másság elfogadása, az empatikus hozzáállás, a titoktartás, az emberséges magatartás, a legjobb tudás szerint végzett segítői tevékenység.

Intézményünkben olyan ellátást valósítunk meg, hogy az itt élő ellátottak részére biztosítottak legyenek a társadalomban elfogadott átlagos életfeltételek. Életminőségük biztosítása szempontjából, képességeiknek megfelelő segítséggel az alábbi értékeket tartjuk legfontosabbnak:

  • Fizikai, erkölcsi jólét
  • Társas kapcsolatok minősége
  • Közösségi élet lehetőségei
  • Személyes fejlődés
  • Önbecsülést eredményező munkalehetőség
  • Sokszínű rekreációs lehetőségek
  • Társadalmi integráció

Fontosnak tartjuk, hogy otthonunk munkája és szolgáltatása iránt érdeklődőket napra készen tájékoztassuk az otthonunkban folyó szakmai munkáról, illetve közvetlenül elérhetőek legyenek az aktualitások és a mindenkit érintő esetleges változások. Ennek érdekében folyamatosan aktualizált honlapunkon naprakész, pontos, mindenki számára kielégítő színvonalú és tartalmú szakmai információkkal kívánjuk segíteni Önt a tájékoztatásban.

Ha felkeltettük érdeklődését intézményünk iránt a menüpontokat lapozgatva, vagy kérdése lenne, kérjük, keressen meg bennünket, szívesen állunk rendelkezésére!

 


Hanich Ferenc igazgató