Medárd napján esett, negyven napig eshet…

Lesencetomaj

A fejlesztő foglalkoztatás keretében sokrétű munkavégzés folyik a telephelyen. Rövid ismertetőnkben a környezetünk rendben tartását segítő csoport, a zöldterület kezelő csoport munkáját mutatjuk be:

Az intézmény parkja nagy kiterjedésű, fákkal, füves területekkel, virágágyásokkal, sövényekkel gazdagított, természetközeli, pihenésre kiválóan alkalmas terület. Hogy ez így legyen, rengeteg munkával jár. Az elmúlt időszak szeszélyes időjárásának következtében a parkban végzendő feladatok nagy hangsúlyt kaptak. Az esőzéseket követő kavicstöltésű utak egyengetése, a szeles időjárás miatt lehulló gallyak összegyűjtése, a folyamatos fűnyírást követő tereprendezés, virágágyások rendben tartása adja a zöldterület kezelő csoport munkájának nagy részét.

Fontos megemlíteni, hogy a kertészetünkben végzett munka is a csoport feladata. A konyhakert folyamatos tevékenységet biztosít a munkavégzésre, az eredmény pedig közvetlenül megtapasztalható lesz, mivel a megtermelt zöldségek a konyhára kerülve gazdagítják majd a telephelyen biztosított élelmezést.