Nyírlak

„Kezdődik a fánk szezon”

A farsang vízkeresztkor kezdődő és hamvazószerdáig tartó, évszázadok óta évente megismétlődő ünnepsorozat, nagyon gazdag szokáshagyománnyal.

Ezen időszak legjellegzetesebb édessége és egyben étele a farsangi fánk. A mai nap folyamán a támogatott lakhatás előkészítése érdekében ellátottjainkkal egy igazi fánkkülönlegességet, a boldogi rózsafánkot készítettünk el.

Farsangi kézműves délelőtt

A mai napon ellátottjainkkal télűző kézműves délelőttöt tartottunk. A farsangi időszakhoz kapcsolódóan dekorációt készítettünk a gondozási egységekre. Az érdeklődők színes krepp papír felhasználásával különböző hosszúságú, sokszínű füzéreket készítettek a saját ízlésük szerint. A díszek készítése közben vidám zenéket hallgattunk, és a farsangi hagyományokról beszélgettünk.

Karácsonyi ünnepség Nyírlakon

Meghittség költözött intézményünkbe, ugyanis ma volt a hagyományos karácsonyi ünnepségünk. A karácsonyt megelőző hetekben lakóinkkal lázasan készültünk, díszítettük az épületeket, és a lelkünket is ünneplőbe öltöztettük.  Színvonalas műsorral készültünk, hogy méltóképpen ünnepeljük meg a szeretet ünnepét. Műsorukban helyet kaptak adventi énekek, versek és lakónk által írt zenés ének is.

Karácsonyi mézeskalács díszítés

Ma délelőtt ellátottjaink nagy örömére vendégünk volt Illésné Pujszter Hajnalka cukrász, akinek irányításával az ünnepi készülődés részeként a mézeskalácsok esztétikus és tartós dekorálását sajátítottuk el.
Karácsonyi motívumokat tanultunk meg lépésről-lépésre elkészíteni különféle technikákkal. Színes cukormázakkal, terülő mázzal ékesítettük az előre elkészített mézeseket.