Nyírlak

Zarándoklat Boldogasszonyba és Máriavölgybe

Augusztus 15-én a Sümegi Sarlós Boldogasszony Ferences Kegytemplom elől zarándoklat indult Boldogasszonyba és Máriavölgybe, lelki vezetője Reisz Pál ferences szerzetes.

Immár második alkalommal sikerült eljutnunk Nagyboldogasszony ünnepén az ausztriai Boldogasszonyba (Farauenkirchen-be) az ünnepi szentmisére, amit Veres András Dr. győri megyés püspök celebrált.

Piknik Sarvalyban

A mai meleg reggelen ellátottjainkkal a Sümeg közelében található Sarvaly-környéki pihenőhelyre látogattunk el, mely a Sümegi Mária-kegytemplomba zarándoklók kedvelt pihenőhelye. A turistaúton felsétáltunk a kereszthez, majd a kiépített medencét tekintettük meg, melyben sajnos már nagyon kevés víz van. Legvégül felértünk a forráshoz, ahol hűs forrásvízzel oltottuk szomjunkat.

Első pénteki „Jézus Szíve” Szent Mise

Hitéletben  jártas keresztények ismerik a minden hónap első péntekén szentmisén való részvételt szentgyónással, majd a szentáldozással. Jézus 12 ígéretet tett Alacoque Szent Margiton keresztül a világnak, amelyekben megmutatkoznak azok az irgalmak, amelyeket Jézus Szíve tesz azok javára, akik hittel szeretik, tisztelik és szolgálják.

Fagylaltozás

Lakóink örömére a rekkenő hőségre való tekintettel a mai napon fagylaltárus látogatott el intézményünkbe. Ellátottjaink nagyon várták a fagyisautót, ami stílusosan a Bikini együttes Fagyi című hangos zenéjét játszva érkezett meg a kastélyparkba. Mindenki kedve szerint választhatott a finom hűsítő nyári édességből.