Nyírlak

Mária úti zarándoklat

Gyümölcsóltó Boldogasszony ünnepéhez közeledve gyalogos zarándoklaton vettünk részt néhány ellátottunkkal, melyet a megfogant életekért ajánlottuk fel. Sümegről a 8 órai Ferences templomban tartott szentmise után indultunk el, ahol P. Dr Barsi Balázs atya megáldott bennünket. Hetek óta készültünk az útra, lelkileg és testileg egyaránt, az égiek velünk voltak, s az idő is nekünk kedvezett.

Medvehagyma-túra

A mai napon lakóink egy részével - kihasználva a tavaszi időt - az elmúlt évek hagyományaihoz hűen elsétáltunk a kastély parkjába, hogy közösségünk egyik legkedveltebb gyógynövényét, medvehagymát gyűjtsünk.  Mire is jó a medvehagyma?!... Elsősorban arra, hogy tudjuk itt a tavasz. Ezen kívül az egészségre gyakorolt hatása is nagyon sokoldalú.

Séta történelmi köveken - Idegenvezetők Világnapja alkalmából

Február 21-én Sümegen gyalogos séta, tárlatvezetés, múzeum- és templomlátogatás indult a város különböző pontjaira. A programon térítésmentesen lehetett részt venni. Örömmel vettük ezt a lehetőséget, hisz még nem volt alkalmunk ilyen formában megismerni Sümeg város nevezetességeit.