Nyírlak

Bodza szüret és szörpkészítés

Az idei évben sem maradhatott el a már hagyománnyá váló bodzaszüret. Kihasználtuk a tavaszi jó időt, s kosarainkkal felszerelkezve kisétáltunk kastélyunk parkjába, ahol már messziről lehetett látni, hogy a közelgő bokrok, fák virágba borultak. A lelkes csapat hamar neki is látott a munkának, kosaraink gyorsan megteltek az illatozó bodzavirággal.

Föld napja

A kellemes tavaszi időjárással eljött az ideje, hogy új ablakdíszeket készítsünk egyik csoportszobánk ablakára.
A színes virágok és pillangók ihlették a kiscsoportos kreatív foglalkozás témáját.

Nem feledkeztünk meg a Föld napjáról sem, ezért beszélgettünk a környezetvédelemről is.
Szűk környezetünkben is sokat tehetünk, például használjuk a hulladékgyűjtőket.

Adomány a Katolikus Karitásztól

Nagycsütörtökön Zagyva Richárd a Katolikus Karitász igazgatóhelyettese és Szíjártó László a Veszprém-Főegyházmegyei Karitasz igazgatója intézményünkhöz látogattak el.

Az átadott adományukban szerepeltek gyümölcsök, fertőtlenítőszerek, szájmaszkok, gumikesztyűk, melyek a lakók és dolgozók védelmét szolgálják majd.

A jelenlegi helyzetben az adománynak nagy hasznát vesszük.

Túra a medvehagyma ösvényen

Hagyományainkhoz híven a mai nap folyamán ellátottjaink egy részével elsétáltunk kastélyunk parkjába medvehagymát gyűjteni. A növény C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló-képességét, ami a jelen helyzetben kiemelkedően fontos. A gyűjtés komoly feladat, hiszen a növényt könnyen össze lehet keverni a gyöngyvirágéval, ami mérgezést okozhat.