Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye nyírlaki telephelyének honlapján. Ismertetőnk célja, hogy bemutassuk telephelyünket, az itt folyó tevékenységeket.

Aktualitások

Megemlékezés Wass Albertről

Wass Albert erdélyi magyar író születésének 110. évfordulója alkalmából január 8 -án irodalmi megemlékezést tartottunk ellátottjainkkal. Röviden ismertettük önéletrajzát, majd kivetítő vásznon szemléltettük az író munkásságát hangoskönyv segítségével. Végezetül közösen Wass Albert verseket olvastak fel ellátottjaink.

 

Kedvesemnek (részlet)

Szent Miklós Nap

December 6-a nem csak a gyerekek által annyira várt Mikulás-ünnepe, hanem a katolikus egyház ezen a napon emlékezik meg Szent Miklós püspökről, aki nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretetével a karácsony előhírnöke. A nevéhez több csodatett és legenda fűződik, melyek közül lakóinkkal az egyik leghíresebbet elevenítettük fel és adtuk elő rövid színdarab formájában.

Márton nap

Ellátottjainkkal napokkal megelőzően kézműves foglalkozás keretében készültünk a műsorra, libás díszeket és lámpást készítettünk. Beszélgettünk a Márton történetéről, legendájáról, a hozzá kapcsolódó megrendezett vigasságokról és rendezvényekről. Lakóink verseket szavaltak, rövid színdarabot adtak elő.

Oldalak