Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye nyírlaki telephelyének honlapján. Ismertetőnk célja, hogy bemutassuk telephelyünket, az itt folyó tevékenységeket.

Aktualitások

Mária úti zarándoklat

Gyümölcsóltó Boldogasszony ünnepéhez közeledve gyalogos zarándoklaton vettünk részt néhány ellátottunkkal, melyet a megfogant életekért ajánlottuk fel. Sümegről a 8 órai Ferences templomban tartott szentmise után indultunk el, ahol P. Dr Barsi Balázs atya megáldott bennünket. Hetek óta készültünk az útra, lelkileg és testileg egyaránt, az égiek velünk voltak, s az idő is nekünk kedvezett.

Medvehagyma-túra

A mai napon lakóink egy részével - kihasználva a tavaszi időt - az elmúlt évek hagyományaihoz hűen elsétáltunk a kastély parkjába, hogy közösségünk egyik legkedveltebb gyógynövényét, medvehagymát gyűjtsünk.  Mire is jó a medvehagyma?!... Elsősorban arra, hogy tudjuk itt a tavasz. Ezen kívül az egészségre gyakorolt hatása is nagyon sokoldalú.

Séta történelmi köveken - Idegenvezetők Világnapja alkalmából

Február 21-én Sümegen gyalogos séta, tárlatvezetés, múzeum- és templomlátogatás indult a város különböző pontjaira. A programon térítésmentesen lehetett részt venni. Örömmel vettük ezt a lehetőséget, hisz még nem volt alkalmunk ilyen formában megismerni Sümeg város nevezetességeit.

Oldalak