Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye nyírlaki telephelyének honlapján. Ismertetőnk célja, hogy bemutassuk telephelyünket, az itt folyó tevékenységeket.

Aktualitások

Vízkereszt ünnepe

2022. 01.06-án a katolikus hitéleti foglalkozás résztvevőivel megemlékeztünk az egyház egyik legfontosabb ünnepéről Vízkeresztről, mely három jelentést hordoz magában: a napkeleti bölcsek eljövetelét, Jézus megkereszteltetését, illetve csodatételét a kánai menyegzőn.

E három történetet beszéltük át, majd közösen imádkoztunk, s zárásként újévi énekeket énekeltünk.

Angyalbatyu

2021. 12. 07.-én a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója Szijártó László és munkatársai a tavalyi évhez hasonlóan Angyalbatyu csomagokat hoztak ellátottjaink számára.
Az édességek, füzetek, tollak a karácsonyi csomagokba kerülnek.
A színesceruzákkal, és egyéb íróeszközökkel, kellékekből pedig kreatív díszeket alkotunk a következő évben.

Köszönjük az ajándékokat.

Adventi készületek

Ünnepi díszbe öltözött az intézmény.

 

Advent első hete nagyon mozgalmasan telt az intézményünkben. Helyére került a betlehem, és a kültéri égők is.

A kastély épületet sok-sok segítő kézzel feldíszítettük. Girlandok, égősorok díszítik a boltíveket, oszlopokat, ajtókat, de még az ebédlőt is.

 

A kastély teraszán lévő kaspókat fenyőágakkal díszítettük.

Katolikus Karitász Adománya

A Katolikus Karitász munkatársai, önkéntesei országszerte nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minél több családon, idős és beteg emberen segíteni tudjanak.

Az elmúlt héten Szíjártó László, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója és önkéntes segítője látogatott el intézményünkbe és nagymennyiségű tartós élelmiszeradományt hozott ellátottjainknak.

Oldalak