Köszöntő

Őszinte tisztelettel köszöntöm honlapunkra látogató kedves olvasót. Azt gondolom, hogy Ön egy fontos problémája megoldására keresve válaszát, jutott el hozzánk. Munkánkról, emberi kapcsolatainkról hitvallásom az, hogy mi a szolgáltatásaink révén egy olyan kapcsolatban állunk a szolgáltatást igénybe vevővel, amely mindkettőnk számára fontos. És szeretnénk fenntartani.

Aktualitások

Érseki szentmisén ünnepeltünk

Nagy esemény részesei lehettünk december 21-én, hiszen ellátogatott hozzánk Dr. Márfi Gyula Érsek Atya, aki szentmiseáldozatot mutatott be az intézmény lakóiért, és dolgozóiért. Az Érsek Atya mindenkit elvarázsolt személyiségével, humorával, megható szónoklatával. Szentbeszédében hangsúlyozta a magány lehetséges megoldását, Jézus szívünkbe fogadását, és elköteleződésünket vallásunkkal.

Egy feledhetetlen kirándulás

December 15-én egy kisebb csoporttá szerveződve Évike segítő vezetésével Vörsre kirándultunk, ahol megtekintettük a templomot, és a híres Betlehemet. Vásároltunk a helyi emlékek boltjában, közösen imádkoztunk, és énekeltünk is. Távozáskor a vendégkönyvbe is letettük névjegyünket, és beírtuk dicsérő szavainkat. Ezután Keszthelyre érkezve sétálni indultunk.

Karácsonyi kirándulás

Hagyományainkhoz híven minden év ádventi időszakában megtekintjük a feldíszített Tapolca várost .

Az időjárás is nagyon kedvezett, gyönyörű, tiszta hideg idő volt. A karácsonyi vásárlás , a séta mellett elengedhetetlen volt, hogy megtekintsük a híres „ Halas lépcsőt „ a Tóparton.  A  forrócsoki  ital fogyasztása,  a csendes pihentető nap minden kirándulót feltöltött ezen a szép napon.

Bakonybéli Pannon Csillagda

Óriási élményt nyújtott lakóink számára a bakonybéli  Pannon Csillagda. Egy csillagász előadásában megismerkedhettünk Földünkkel, a Holddal, a Naprendszer bolygóival, a Tejút-rendszerrel, a galaxisokkal, amelyekről a kiállítótermekben csodálatos képeket láthattunk. Örömmel fedeztük fel az űrhajósruhát, a holdjárót,  és megérinthettünk egy földre hullott meteorit darabkát.

Tócsisütés

A szombati, délutáni pihenő után a három lakóegység tagjaival a lakóotthonba gyűltünk össze tócsit sütni. Nagyon ízletes, pirosra sült tócsikat ettünk. A sütés ideje alatt zenét hallgattunk, beszélgettünk, és akinek kedve volt, táncolhatott is. Nagyon jól érezte magát mindenki. Már vártuk ezt a kellemesen eltöltött, sütkérezős szombat délutánt. Külön köszönet a Segítőnek!

Oldalak