Foglalkozás: Gofri sütés

gofri készítés

A gofri világnapja

Március 25. a katolikusok egyik főünnepe a Gyümölcsoltó Boldogasszony (Jézus szeplőtelen fogantatásának és születésének hírüladása) mellet, sokak kedvenc desszertjének világnapja is.

A gofri receptjéről és elkészítéséről már a 14. századból vannak feljegyzések Franciaországból. Háromféle gorfi ismert a világon, a Brüsszeli, Liege-i, amik élesztővel, míg az Amerikai sütőporral készült édes keverttészta, amit speciális erre a célra kifejlesztett sütőben készíthetünk el. Feltéteknek és önteteknek számtalan variációjával fogyasztható, de sokan öntet nélkül szeretik.

A kedvelt édesség elkészítését nagyon várták lakóink, aki közül ügyes segítők mindig jelentkeznek, hogy közösen készítsük el a finomságot.