Karácsonyi köszöntő

Kedves Munkatársaim!

 

Karácsony ünnepe közeleg! Hamarosan megállunk, hogy Jézus születését megünnepeljük. Megünnepeljük immár 2021. éve, ahogy őseink is tették, és ahogy utódaink is tenni fogják.

 

De mit is jelent nekünk ez a szent ünnep? Mindenkinek mást! Mást jelent, amikor még kisgyermekek vagyunk, mást, amikor az önállóság útja felé törekszünk, mást, ha fiatal házasok, szülők, nagyszülők vagyunk. De mást jelent, ha családosak vagyunk és mást, ha egyedülállók, mást jelent, ha adunk és ha kapunk, mást, ha mi gondoskodunk és mást, ha rólunk gondoskodnak.

 

Egy azonban közös mindannyiunkban: a karácsony bármilyen helyzetben, bármilyen körülmények között ér minket, az egy örök és stabil pont. Bármi történik is az életünkben, ez egy olyan időszak az évben, amit megelőz a várakozás, a jóleső, vagy épp aggódó izgalom, amire készülünk lélekben, készülünk az otthonunkban, vagy ahol éppen vagyunk, készülünk a családunkkal, készülünk a lakóinkkal és azokkal, akik fontosak az életünkben.

Becsüljük meg a karácsonyt, mert ekkor minden évben megszületik és újjászületik a remény és a szeretet, újra és újra emlékeztetve minket arra, hogy mi is az igazán fontos az életben. Ünnepeljük a karácsonyt, a kis Jézus születését, egy új világ kezdetét, ünnepeljük a békét és a reményt, ünnepeljük a szeretetet, és mondjunk hálát mindenért, amink van.

 

E gondolatokkal kívánok Áldott, kegyelemteljes karácsonyi ünnepeket és békés, boldog új esztendőt MINDENKINEK!

 

Dáka, 2021. december 22.                                           Hanich Ferenc

                                                                                  intézményvezető