TISZTELT HOZZÁTARTOZÓK!

Intergrált intézmény

„Harang csendül,

Ének zendül,

Messze zsong a hálaének,

Az én kedves kis falumban

Karácsonykor

Magába száll minden lélek…”

(Ady Endre: Karácsony)

 

Tisztelt Hozzátartozók!

 

Hamarosan eljön ez év legszentebb estéje, amikor is a Megváltó Jézus születését ünnepeljük.

Az ÜNNEP, amit oly nagyon vártunk, az idén MÁS lesz!

Más lesz, mert az év is más volt, mint amilyen lenni szokott. A naponta hallható aggasztó hírek egyre csak a lelkünket terhelik, és ez bizony részünkre is következményekkel jár. Nem biztos, hogy együtt lehetünk azokkal, akik számunkra a legfontosabbak, és nem a megszokott rituálé szerint zajlik Karácsony Szent Ünnepe sem.  Az előbbi mondat fokozottan igaz intézményünkre is, hiszen a tomboló világjárvány számtalan nehézséget okozott és okoz jelenleg is, melyek megoldása érdekében rendszeresen újabb szabályok meghozatalára kényszerül Kormányunk és az irányítása alatt álló Hivatalok.

2020-ban a legnagyobb nehézséget okozó világjárvány sajnos intézményünket sem kerülte el, de kijelenthetem, hogy eddig becsülettel, legjobb tudásunkkal, empátiával helyt álltunk.

Nem lesz könnyű Otthonainkban karácsony ünnepe sem, hiszen a ránk bízott embertársaink sem úgy tudják eltölteni ezt a néhány napot, ahogy korábban szokták. Nekik is sokkal nehezebb a helyzetük, és most kell igazán megmutatnunk, hogy felelősséggel tartozunk értük, szívünkön viseljük sorsukat, és segítünk cipelni azt a nehéz terhet, amit számukra rendelt a Teremtő.   

Intézményeinkben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Ünnepet átjárja a béke, szeretet és melegség, lakóink ne szenvedjenek hiányt fizikai és lelki szükségleteik kielégítésében sem.

Bízom abban, hogy a hagyományos ünnepi ételek, a szűk körben, biztonságos körülmények között megtartott ünnepségek, a halk zene és csengőszó segíti őket abban, hogy a karácsony igazi élményét átélhessék, és enyhíteni tudjuk a családi együttlét hiányát, pótolni a valódi otthon melegét.

Reményeim szerint ezt az emberpróbáló évet hamarosan magunk mögött tudhatjuk. Bizakodva tekintek előre, hogy nemsokára jóra fordul a jelenlegi helyzet, visszatérhetünk a megszokott tevékenységeinkhez, a megszokott életünkhöz.

Jézus Születésének Ünnepe alkalmából magam és Munkatársaim nevében kívánok Önöknek is néhány szép pillanatot, amikor elfelejthetik a nehézségeket és kiszállhatnak a rohanó, zaklatott mindennapok taposómalmából. Munkatársaimmal együtt mindent megteszünk azért, hogy Lakóink számára Ünneppé varázsoljuk a hétköznapok szürkeségét, az utóbbi időben folyamatosan fennálló stresszhelyzetet tudják elfelejteni, vagy ezt legalább segítsük mérsékelni.

 

ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT ÉS

EGÉSZSÉGBEN, SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

 

Dáka, 2020. december 22.                                         Tisztelettel és Üdvözlettel:

 

                                                                                   Hanich Ferenc

                                                                                 Intézményvezető