Gondozóház Veszprém

Temetőlátogatás

Mindenszentek és Halottak napja alkalmával a Gondozóházban is megemlékeztünk elhunyt lakóinkról. Sikerült egy esőmentes délelőttön ellátogatnunk először Balatonfüredre, majd Várpalotára a temetőbe. Fiataljaink által készített koszorúval, mécses gyújtással és imádsággal emlékeztünk a szeretett lakótársakra és gondozónőkre akik már nem lehetnek közöttünk.

Látogatás a Fővárosi állatkerben

Az idei évben is eljutottunk Budapestre a Fővárosi Állatkertbe. A Sérült Gyermekek Napja alkalmából ingyenes belépőt kaptunk, melynek nagyon örültünk.

Az állatsimogatóban mindenki örömmel hallgatta a kecskék megelégedett mekegését a simogatásért cserébe.

A varázsudvarban ismert mesékkel kapcsolatos interaktív játékban vettünk részt.

Kirándulás

A Gondozóház lakóival a gyönyörű őszi időt kihasználva a közeli Nemesvámosra kirándultunk.  A Magyar Nemzeti Múzeum VILLA ROMANA BALÁCA Magyarország legnagyobb látogatható római kori villagazdaságát néztük meg. A tárlatvezető végigvezetett minket az egykori földbirtokos parkjában, lakóházában és a környező épületekben kialakított tárlatokon.

Húsvét a Gondozóházban

Húsvét közeledtével az idei évben is alkalomhoz illően feldíszítettük a Gondozóházat. Lakóink kézműves foglalkozás keretében húsvéti tojásokat vágtak és díszítettek.

Az ünnep vallási tartalmát megbeszéltük. A locsoló verseket, köszöntőket felidéztük, amikor visszaérkeztek a fiúk, minden nőt meglocsoltak. Minden fiatal a családja körében tölthette a Húsvéti ünnepnapokat.