Aktualitások

Kókuszgolyó készítés

Ellátottaink nagyon szeretik az édességet, ezért foglalkozás keretén belül, segítséggel, kókuszgolyót készítettek a Kiskastély részleg lakói. Az alapanyagokat a mentáhigiénés munkatárs készítette elő, majd sok szorgos kéz gyúrta össze a golyókat, melyet kókuszreszelékben forgattak meg. A finomság elkészítése közben jót beszélgettek, hamar elszaladt a délelőtt.

Kirándulás Székesfehérváron

Április 12-én a Nyárádi Lakóotthon lakói két segítő kíséretével kirándulni voltak Székesfehérváron. Menetrend szerinti buszjárattal érkeztek meg a városba, és helyi járattal mentek a Bory-várhoz. Nagy élvezettel mászták meg a tornyokat, megcsodálták a szép szobrokat, a csodálatos épületet, és a kertet. Ezután a belvárosban megnézték a középkori Nemzeti Romkertet, és a Hetedhét Játékmúzeumot.

Medvehagyma szedés

Intézményünk lakói a kastély részlegről, április 12-én csütörtöki napon medvehagymát szedni voltak a kupi erdőben.

A kellemes nyári időjárás meghozta a lakók hangulatát, sok medvehagymát szedtek, és kis pihenő után a szabadban fogyasztották el a szendvicsüket medvehagymával. A gyalogtúrával egybekötött kirándulás kellemes hangulatban telt el, mindenki kellemesen elfáradt.

Születés - és névnapok ünneplése

Ebben a hónapban is megünnepeltük ellátottaink születés- és névnapját. Hagyományosan Halász Judit Boldog Születésnapot c. számával köszöntöttük az ünnepelteket. Édességgel és üdítővel kedveskedtünk a lakóknak. A köszöntés után zenés mulatozással töltöttük a délelőttöt. Mindannyian nagyon jól érezték magukat és sokan csatlakoztak a vidám társasághoz.

Medvehagyma-szedés

 

                                       Medvehagyma szedés

 

A  hét elején a jó idő beálltával,úgy döntöttünk, hogy  kirándulunk egyet a szőlőhegyre, a pincék felé. Nagyon szépen sütött a nap, és jó kedvvel indultunk a Lakóotthonból segítőnkkel együtt.

Az út szélén vadvirágok nyíltak,virágzott már a mogyoró és a mandula is.

Oldalak