Aktualitások

Jubileumi ünnepély Pápán

Ausztus 11-én délután a Nyárádi Lakóotthon lakói segítőjükkel menetrend szerinti busszal Pápára utaztak , hogy részt vegyenek a Magyar Honvédség 170 éves és a Magyar Légierő 100 éves jubileumi ünnepsége alkalmából rendezett eseményeken. Megtekintették a Fő téren kiállított járműveket, kipróbáltak néhány szimulátort, meghallgatták a katonazenekar rövid koncertjét.

Zarándoklat Boldogasszonyba és Máriavölgybe

Augusztus 15-én a Sümegi Sarlós Boldogasszony Ferences Kegytemplom elől zarándoklat indult Boldogasszonyba és Máriavölgybe, lelki vezetője Reisz Pál ferences szerzetes.

Immár második alkalommal sikerült eljutnunk Nagyboldogasszony ünnepén az ausztriai Boldogasszonyba (Farauenkirchen-be) az ünnepi szentmisére, amit Veres András Dr. győri megyés püspök celebrált.

Aszfaltrajz

A tegnapi nyári délutánon a „T” épület lakói Életvitel szakkör keretén belül, aszfaltkrétával készítettek különböző témájú alkotásokat. Lakóink közül sokan most először vettek a kezükbe ilyen típusú krétát, először nem is nagyon mertek az épület előtti térköves részre rajzolni.

Piknik Sarvalyban

A mai meleg reggelen ellátottjainkkal a Sümeg közelében található Sarvaly-környéki pihenőhelyre látogattunk el, mely a Sümegi Mária-kegytemplomba zarándoklók kedvelt pihenőhelye. A turistaúton felsétáltunk a kereszthez, majd a kiépített medencét tekintettük meg, melyben sajnos már nagyon kevés víz van. Legvégül felértünk a forráshoz, ahol hűs forrásvízzel oltottuk szomjunkat.

A Kamond-i lecsófőzés

Örömmel tettünk eleget a meghívásnak, így lecsófőző versenyre mentünk Kamondra. Megérkezésünk után hamar kipakoltunk, és előkészültünk a főzéshez. Mindenki más- más feladatot kapott, amit nagyon élveztünk. Főzés alatt élő zene szólt, ami jókedvet csinált a munkához. Harmadik helyezést értünk el az "autentikus" lecsónkkal. Nagyon büszkék vagyunk.

 

A tomaji főzőcsapat

Oldalak